Suklainen chili sin carne

40 minuuttia
577 kcal

Kokkaa kasvispäivän herkkuateriaksi mausteisen maukasta chili sin carnea, joka tyydyttää vaativankin texmexin himon!

Chili sin carnea lautasella

CHILI SIN CARNE - klassikkoruoan vegeversio on taatusti yhtä maukas!

© wichmann+bendtsen

Suklainen chili sin carne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl ruskeaa riisiä
  • 20 g ruskeaa riisiä
  • ½ kourallinen korianteria
  • ½ chilipalko
  • limettimehua

Chili sin carne

  • ½ punasipuli
  • ¼ kesäkurpitsaa
  • ½ punainen paprika
  • ½ porkkana
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chilipalko
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • ¾ tl oreganoa
  • ¾ tl savupaprikajauhetta
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • ½ tölkki mustapapuja
  • ½ tölkki kidneypapuja
  • ½ tölkki maissinjyviä
  • 7½ g maissinjyviä

Avokadotahna

  • ½ avokado
  • 1 rkl kreikkalaista jogurttia
  • ¼ tl valkosipulijauhetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • limettimehua

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen mukaan.
  • Suikaloi kasvikset ja kuullota padassa öljyssä 10 minuuttia.
  • Lisää mausteet ja jatka vielä pari minuuttia.
  • Valuta pavut ja maissi ja lisää ne, tomaattimurska ja paloiteltu suklaa pataan. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
  • Hienonna avokado haarukalla, lisää muut tahnan ainekset ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  • Tee riisistä pesät lautasille ja kauho päälle chiliä. Koristele annokset avokadotahnalla, nachoilla, korianterisilpulla ja hienonnetulla chilillä ja purista päälle limettimehua.

VINKKI! Chili sin carne sopii tortillalettujen täytteeksi ja sitä voi pakastaa.