Suklainen chili sin carne

40 minuuttia
577 kcal

Kokkaa kasvispäivän herkkuateriaksi mausteisen maukasta chili sin carnea, joka tyydyttää vaativankin texmexin himon!

Chili sin carnea lautasella

CHILI SIN CARNE – klassikkoruoan vegeversio on taatusti yhtä maukas!

© wichmann+bendtsen

Suklainen chili sin carne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl ruskeaa riisiä
  • 20 g ruskeaa riisiä
  • ½ kourallinen korianteria
  • ½ chilipalko
  • limettimehua

Chili sin carne

  • ½ punasipuli
  • ¼ kesäkurpitsaa
  • ½ punainen paprika
  • ½ porkkana
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chilipalko
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • ¾ tl oreganoa
  • ¾ tl savupaprikajauhetta
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • ½ tlk mustapapuja
  • ½ tlk kidneypapuja
  • ½ tlk maissinjyviä
  • 7½ g maissinjyviä

Avokadotahna

  • ½ avokado
  • 1 rkl kreikkalaista jogurttia
  • ¼ tl valkosipulijauhetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • limettimehua

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen mukaan.
  • Suikaloi kasvikset ja kuullota padassa öljyssä 10 minuuttia.
  • Lisää mausteet ja jatka vielä pari minuuttia.
  • Valuta pavut ja maissi ja lisää ne, tomaattimurska ja paloiteltu suklaa pataan. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
  • Hienonna avokado haarukalla, lisää muut tahnan ainekset ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  • Tee riisistä pesät lautasille ja kauho päälle chiliä. Koristele annokset avokadotahnalla, nachoilla, korianterisilpulla ja hienonnetulla chilillä ja purista päälle limettimehua.

LUE MYÖS: Mitä eroa on chili sin carnella ja chili con carnella?

VINKKI! Chili sin carne sopii tortillalettujen täytteeksi ja sitä voi pakastaa.