Tomaattinen kasvis-linssipata ja linssipastaa

35 minuuttia
494 kcal

Tänään keittiössä nähdään punaista! :D Tomaattia, paprikaa, chiliä ja punaisia linssejä.

Tomaattinen kasvis-linssipata ja linssipasta

LINSSIPASTAA JA KASVIS-LINSSIPATAA, jossa on tomaattia, paprikaa, chiliä ja sipulia.

© wichmann+bendtsen

Tomaattinen kasvis-linssi-pastapata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulin- kynttä
  • ¼ punaista paprikaa
  • ½ punaista chilipalkoa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 25 g aurinko- tomaatteja
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • ¾ dl punaisia linssejä
  • 2 dl vettä
  • ½ kuutio kasvislientä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ rkl vaaleaa tahinitahnaa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 175 g linssipastaa
  • lehtipersiljaa

Valmistus

  • Hienonna sipuli, valkosipuli, chili ja paprika. Kuullota oliiviöljyssä.
  • Lisää muut aineet, paitsi linssipasta ja persilja. Anna kiehua hiljalleen 20–25 min.
  • Keitä linssipasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kaada pata linssin joukkoon, sekoita ja lautasille tai tarjoa erikseen. Koristele persiljalla.

VINKKI! Kasvis-linssipata maistuu myös riisin tai naanleivän kera.

HUOM! Kypsennetystä, paseeratusta tomaatista sen sisältämä sydäntä suojaava lykopeeni imeytyy erityisen hyvin.