11 kevyttä ja herkullista ketoreseptiä

Jos haluat syödä ketoruokaa, jätä hiilihydraatti pois ja syö enemmän terveellistä rasvaa, jota sisältävät esimerkiksi rasvainen kala, avokado ja pähkinät. Eikö tule mieleen sellaisia reseptejä? Täältä saat joukon ketoruokareseptejä.

Ketoreseptit– lohi-avokadokulho ketodieetille

KETORUOKAVALIOON SOPIVIA RESEPTEJÄ | Ketoruokavalio ei tarkoita enää kerman ja pekonin ahmimista, vaan niiden sijaan voi syödä vaikkapa lohi-avokadokulhon, jossa on paljon vähähiilihydraattisia aineksia.

© wichmann+bendtsen

Hyppää suoraan ketodieettiin sopiviin resepteihin

Ketoruokavalioon vaihtaminen on monelle suuri muutos: ravinnosta karsitaan miltei kaikki hiilihydraatit ja ne korvataan rasvalla ja rasvaa sisältävillä elintarvikkeilla, toisin kuin mihin moni on tottunut. Vaihdos voi olla vaikea, ja lisäksi vaarana on se, että syö liikaa epäterveellistä rasvaa, jota on esimerkiksi voissa, kermassa ja pekonissa.

Siksi keräsimme yhteen ketoruokavalioon sopivia reseptejä, jotka sopivat niille, jotka haluavat kokeilla ketoruokavaliota, mutta haluavat silti syödä terveellisesti – mutta eivät jaksa itse laskea, onko ravinnon koostumus varmasti oikea jokaisella aterialla. KUNTO PLUS on hoitanut homman puolestasi: ketodieettiin sopivilla resepteillä ketoruokavalion noudattaminen on helppoa.

LUE MYÖS: Ehkäise matala-asteinen tulehdus – yli 100 reseptiä

Mitä erityistä ketoruokavalioon sopivissa resepteissä on?

KUNTO PLUSsan ketoruokavalioon sopivat reseptit noudattavat ketoruokavalion periaatteita. Yleensä elimistö käyttää energianlähteenä hiilihydraattia, mutta kun riisin, pastan ja muun tärkkelyksen saanti loppuu (melkein) kokonaan, elimistön on löydettävä jokin muu energianlähde. Tiukalla ketodieetillä periaatteena on, että elimistö alkaa polttaa rasvaa hiilihydraatin sijasta. Tilaa kutsutaan ketoosiksi.

Tämä kuitenkin edellyttää, että hiilihydraatin saanti jää enintään 50 grammaan päivässä. Ketoruokavaliossa nyrkkisääntö on, että 70–80 prosenttia energiasta pitäisi saada rasvasta ja hiilihydraatin osuuden tulisi olla enintään 10 prosenttia (kun se yleensä on noin 65 prosenttia).

Reseptien energialähteiden jakauma vaihtelee, mutta ne kaikki sopivat osaksi ketoruokavaliota – ja samalla ne ovat terveellisiä, maukkaita ja helppoja valmistaa.

Pääset nauttimaan reilusti kasviksia (joista suurin osa on maanpinnan päällä kasvavia, ei siis juureksia), lihaa, kalaa ja siipikarjanlihaa, terveellistä rasvaa kasviperäisistä lähteistä, avokadoa ja pähkinöitä sekä kananmunia. Reseptit löydät alta.

Ketoruokavalioon sopivia reseptejä


11 kevyttä, herkullista ja ketoruokavalioon sopivaa reseptiä

Ole hyvä: Reseptejä herkullisiin arkiruokiin, jotka noudattavat ketoruokavalion periaatteita. Saat runsaasti hyvää rasvaa, kasviksia, lihaa, kalaa ja siipikarjan lihaa. Entäpä hiilarit? Niiden määrä on pudotettu minimiin.

Mozzarella-broileripizza kukkakaalista
© wichmann+bendtsen

Mozzarella-broileripizza kukkakaalista

Perinteinen jauhoista leivottu pizzapohja ei sovi ketoruokavalioon, joten tässä reseptissä pohja on tehty raastetusta kukkakaalista. Muutoin pizza on normaali ja maistuu yhtä hyvältä kuin aina!

Reseptiin pääset tästä

Lohi-avokado-kurkkukulho
© wichmann+bendtsen

Lohi-avokado-kurkkukulho

Nopea ja helppo arkiruoka ketoruokavaliota noudattavalle sisältää rasvaista kalaa ja runsaasti kasviksia. Ei tehdä asioista vaikeampia kuin ne ovat, eikö?

Reseptiin pääset tästä

Täytetyt vihreät paprikat
© wichmann+bendtsen

Täytetyt vihreät paprikat

Uunissa paahdetut paprikat sopivat hyvin yhteen jauhelihan ja juuston kanssa. Saat ateriasta runsaasti proteiinia ja kuitua, mutta skippaat hiilihydraatit. Perusketoruokaa siis!

Reseptiin pääset tästä

Manteliletut ja vadelmavaahto
© wichmann+bendtsen

Manteliletut ja vadelmavaahto

Herkulliset letut valmistuvat raejuustosta ja mantelijauhosta – et tarvitse hyppysellistäkään vehnäjauhoa! Vadelmavaahto tuo aterialle rasvaa, mutta ketoruokavaliossa se on ok.

Reseptiin pääset tästä

Paistettua avokadoa ja munaa
© wichmann+bendtsen

Paistettua avokadoa ja munaa

Avokado ja kananmuna ovat aina onnistunut yhdistelmä, mutta oletko kokeillut valmistaa ne uunissa? Täyttävä ketoresepti sisältää hyviä rasvoja ja vitamiineja.

Reseptiin pääset tästä

Avokado ja katkarapucocktail
© wichmann+bendtsen

Katkarapucocktaililla täytetty avokado

Katkarapuja, avokadoa ja majoneesia – valmis 2 minuutissa. Avokadossa on kuitua, E-vitamiinia ja runsaasti terveellistä rasvaa.

Reseptiin pääset tästä

Lohi-kaalivuoka
© wichmann+bendtsen

Lohi-kaalivuoka

Tässä on helppo ja herkullinen ketoruoka! Lohifileepalat, purjot ja kaalilohkot uunivuokaan mausteiden ja maito-mascarponeseoksen kanssa, ja annetaan muhia maukkaaksi. Lohessa on terveellistä tyydyttymätöntä rasvaa, ja kaalissa ja purjossa on hyvin vähän hiilihydraattia.

Reseptiin pääset tästä

Parsakaalileipä
© wichmann+bendtsen

Ketoilijan jauhoton parsakaalileipä

Enemmän kuitua ja kasviksia ketoruokavalioon tai leiväksi gluteenia välttelevälle. Helppo, hyvänmakuinen ketoleipä.

Reseptiin pääse tästä

Munamuffinit
© wichmann+bendtsen

Pinaatti-kalkkunapekoni-munamuffinit

Pinaatti-kalkkunapekoni-munamuffinit sopivat täyttäväksi, maukkaaksi lounaaksi kotona tai evääksi töihin. Pekonille on tilaa ketoruokavaliolla – myös, jos vaihdat sen possupekoniin.

Reseptiin pääset tästä

Munakaswrapit
© wichmann+bendtsen

Broileritäytteiset munakaswrapit

Broileri-majoneesitäytteiset munakaswrapit ovat herkullinen, täyttävä ja maukas ateria, joka sopii myös ketoruokavalioon.

Reseptiin pääset tästä

Vihannespastaa ja lohta
© wichmann+bendtsen

Vihannesspagetti, pinaattipesto ja paistettu lohi

Vihannespasta kesäkurpitsa-, retiisi- ja parsasuikaleista on huikea lisuke uunilohelle. Vihannespasta sopii ketoruokavalioon pastaa korvaamaan ja maistuu pinaattipeston kanssa ihanalta.

Reseptiin pääset tästä