Mozzarella-broileripizza kukkakaalipohjalla

45 minuuttia
484 kcal

Raastetusta kukkakaalista tehty pizzapohja. Paljon makua eikä yhtään jauhoja.

Kukkakaalipizza – gluteeniton, vähähiilihydraattinen ja ketodieettiin sopiva resepti

POHJASTA TULEE RAPEA – Painele kosteus huolellisesti pois raastetusta kukkakaalista.

© wichmann+bendtsen

Mozzarella-broileripizza kukkakaalipohjalla

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g kukkakaalia
  • 2 munaa
  • 33 g parmesaania
  • 1⅓ rkl psylliumjauhetta
  • ½ tl merisuolaa

Täyte

  • 3⅓ rkl paseerattua tomaattia
  • 83 g mozzarellaa
  • 100 g broileria
  • ½ tl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl basilikapestoa
  • 1⅓ kourallista rucolaa
  • parmesaanilastuja
  • ½ tomaatti

Valmistus

  • Hienonna tai raasta kukkakaali ja painele liika neste raasteesta pois. Lisää munat, parmesaaniraaste, psyllium ja suola. Anna seistä 10 minuuttia.
  • Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.
  • Levitä tomaatti pohjalle. Revi mozzarella päälle.
  • Jatka paistamista 15 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa.
  • Paista broileri pannulla oliiviöljyssä, noin 6 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi.
  • Levitä broileriviipaleet pizzalle, lisää pesto, rucola ja tomaattiviipaleet.

VINKKI! Aito pizza paistetaan kiviarinauunissa, mutta hyvää syntyy kotonakin! Käytä pizzakiveä tai ainakin purista kosteus mahdollisimman tarkkaan pois kukkakaalista, niin pohjasta tulee rapea.

LUE MYÖS: Miten saan kukkakaalipizzasta rapean?