Mozzarella-broileripizza kukkakaalista

45 minuuttia
484 kcal

Raastetusta kukkakaalista tehty pizzapohja. Paljon makua eikä yhtään jauhoja.

Kukkakaalipizza – gluteeniton, vähähiilihydraattinen ja ketodieettiin sopiva resepti

POHJASTA TULEE RAPEA – Painele kosteus huolellisesti pois raastetusta kukkakaalista.

© wichmann+bendtsen

Mozzarella-broileripizza kukkakaalista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g kukkakaalia
  • 2 munaa
  • 33 g parmesaania
  • 1⅓ rkl psylliumjauhetta
  • ⅔ tl merisuolaa

Täyte

  • 3⅓ rkl paseerattua tomaattia
  • 83 g mozzarellaa
  • 100 g broileria
  • ⅔ tl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl basilikapestoa
  • 1⅓ kourallista rucolaa
  • parmesaanilastuja
  • tomaatti

Valmistus

  • Hienonna tai raasta kukkakaali ja painele liika neste raasteesta pois. Lisää munat, parmesaaniraaste, psyllium ja suola. Anna seistä 10 minuuttia.
  • Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.
  • Levitä tomaatti pohjalle. Revi mozzarella päälle.
  • Jatka paistamista 15 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa.
  • Paista broileri pannulla oliiviöljyssä, noin 6 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi.
  • Levitä broileriviipaleet pizzalle, lisää pesto, rucola ja tomaattiviipaleet.

VINKKI! Aito pizza paistetaan kiviarinauunissa, mutta hyvää syntyy kotonakin! Purista kosteus mahdollisimman tarkkaan pois kukkakaalista, niin pohjasta tulee rapea.

LUE MYÖS: Miten saan kukkakaalipizzasta rapean?


Newsletter background