Kukkakaalisämpylät tonnikalasalaatin ja kasvisten kera

30 minuuttia
442 kcal

Kukkakaalisämpylät tonnikalasalaatin ja rouskuvien kasvisten kera ovat oiva tapa lisätä kasvisten saantia helposti. Sämpylät lisukkeineen sopivat lounaaksi kotikonttorille tai matkalla syötäväksi.

Kukkakaalisämpylät tonnikalasalaatin ja kasvisten kera

UUSI TAPA KÄYTTÄÄ KUKKAKAALIA – kokeile heti!

© wichmann+bendtsen

Kukkakaalisämpylät tonnikalasalaatin ja kasvisten kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 120 g kukkakaalia
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl psylliumjauhetta
  • 2 rkl mantelijauhoa
  • 1 hyppysellinen merisuolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 isoa salaatinlehteä
  • 1 tomaatti
  • ½ kurkku
  • tuoretta tilliä
  • kasviksia, esim. porkkanaa, kurkkua ja paprikaa

Tonnikalasalaatti:

  • ¾ dl raejuustoa
  • 2 rkl majoneesia
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ punasipuli
  • ½ punainen napostelupaprika
  • 1 tlk tonnikalaa vedessä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 185 asteeseen.
  • Hienonna kukkakaali esimerkiksi yleiskoneella. Lisää kananmuna, psylliumjauhe, mantelijauho, suola ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Muotoile taikinasta kaksi sämpylää ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 25 min.
  • Sekoita tonnikala, raejuusto, majoneesi, suola ja pippuri.
  • Hienonna punasipuli ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Sekoita ainekset salaatiksi.
  • Täytä kukkakaalisämpylät tonnikalasalaatilla, salaatilla, tomaatti- ja kurkkusiivuilla sekä tuoreella tillillä.
  • Tarjoa rouskuvien kasvisten kanssa.

Vinkki! Sämpylät voi pakastaa, jos teet kerralla isomman satsin.

Vinkki! Älä muotoile sämpylöistä liian litteitä, sillä ne litistyvät uunissa vielä lisää.