Tonnikalatahnalla täytetty kukkakaalisämpylä ja napostelukasviksia

30 minuuttia
442 kcal

Gluteeniton kukkakaalisämpylä tonnikalatahnalla ja napostelukasviksia. Sopii lounaaksi kotikonttorille tai evääksi toimistolle.

Gluteeniton kukkakaalisämpylä tonnikalatahnalla ja rouskuvia kasviksia.

GLUTEENITTOMIA SÄMPYLÖITÄ KUKKAKAALITAIKINASTA – kokeile heti tänään!

© wichmann+bendtsen

Gluteeniton kukkakaalisämpylä tonnikalatahnalla ja napostelukasviksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 120 g kukkakaalia
  • 1 muna
  • 1 rkl psylliumjauhetta
  • 2 rkl mantelijauhoa
  • 1 hyppysellinen merisuolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 isoa salaatinlehteä
  • 1 tomaatti
  • ½ kurkku
  • tuoretta tilliä
  • kasviksia, esim. porkkanaa, kurkkua ja paprikaa

Tonnikalatahna

  • ¾ dl raejuustoa
  • 2 rkl majoneesia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ punasipuli
  • ½ pientä punaista paprikaa
  • 1 tlk tonnikalaa vedessä

Valmistus

  • Hienonna kukkakaali esimerkiksi tehosekoittimella.
  • Lisää muna, psylliumjauhe, mantelijauho, suola ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Muotoile taikinasta kaksi sämpylää leivinpaperille. Kypsennä 185 asteessa 25 minuuttia.
  • Sekoita tonnikala, raejuusto, majoneesi, suola ja pippuri.
  • Hienonna punasipuli ja kuutioi paprika. Sekoita tonnikalasalaattiin.
  • Täytä kukkakaalisämpylät salaatinlehdillä, tonnikalasalaatilla, tomaatti- ja kurkkuviipaleilla sekä tuoreella tillillä.
  • Suikaloi kasvikset ja tarjoa sämpylöiden kanssa.

Vinkki! Sämpylät voi pakastaa, jos teet kerralla isomman satsin.

Vinkki! Älä muotoile sämpylöistä liian litteitä, sillä ne leviävät uunissa.