Lohi-kaalivuoka

30 minuuttia
550 kcal

Joskus sitä vain kaipaa helppoa ja nopeaa iltaruokaa. Tämä uunilohiresepti syntyy lisukkeineen yhdessä astiassa. Nam!

Lohi-kaalivuoka

VINKKI! Voit vaihtaa lohen vaaleaan kalaan ja suippokaalin pinaattiin tai lehtikaaliin.

© wichmann+bendtsen

Lohi-kaalivuoka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 75 g mascarponea
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 300 g nahallista lohifilettä
  • ½ suippokaali
  • 1 purjo
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruuna

Lohi-kaalivuoka – valmistus

  • Vispaa mascarpone maidon joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos uunivuokaan.
  • Leikkaa lohi neljään annospalaan ja viipaloi purjo. Halkaise suippokaali, poista kanta ja leikkaa vielä puolikkaat kahtia.
  • Pane lohipalat nahka alaspäin, purjo ja kaali vuokaan.
  • Sipaise suippokaali oliiviöljyllä. Viipaloi puolikas sitruunaa vuokaan ja purista toisen puolikkaan mehu ainesten päälle.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia.

VINKKI! Ripottele kourallinen silputtuja lempiyrttejäsi ruuan päälle juuri ennen tarjoilua.