Lohi-kaalivuoka
VINKKI!

Voit vaihtaa lohen vaaleaan kalaan ja suippokaalin pinaattiin tai lehtikaaliin.

© wichmann+bendtsen

Lohi-kaalivuoka

Joskus sitä vain kaipaa helppoa ja nopeaa iltaruokaa. Tämä uunilohiresepti syntyy lisukkeineen yhdessä astiassa. Nam!

maanantai 25. tammikuuta 2021 teksti S. Leth

Lohi-kaalivuoka

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 35 minuuttia

AINEKSET

150 g mascarponea

2 dl rasvatonta maitoa

1/2 tl merisuolaa

mustapippuria

600 g nahallista lohifilettä

1 suippokaali

2 purjo

1⁄2 rkl oliiviöljyä

1 sitruuna

Lohi-kaalivuoka – valmistus

  • Vispaa mascarpone maidon joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos uunivuokaan. 

  • Leikkaa lohi neljään annospalaan ja viipaloi purjo. Halkaise suippokaali, poista kanta ja leikkaa vielä puolikkaat kahtia. 

  • Pane lohipalat nahka alaspäin, purjo ja kaali vuokaan. 

  • Sipaise suippokaali oliiviöljyllä. Viipaloi puolikas sitruunaa vuokaan ja purista toisen puolikkaan mehu ainesten päälle. 

  • Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia.

VINKKI! Ripottele kourallinen silputtuja lempiyrttejäsi ruuan päälle juuri ennen tarjoilua. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 550 kcal

Proteiinia: 37 g

Rasvaa: 37 g

Hiilihydraattia: 21 g

Kuitua: 5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee