Raejuusto-kasvismunakas ja avokado-papusalaattia

30 minuuttia
446 kcal

Munakas on terveellinen ja täyttävä ateria, ja lisäksi se on helppo ja nopea valmistaa! Kokeile raejuusto-kasvismunakasta ja avokado-papusalaattia. Nam!

Raejuusto-kasvismunakas ja avokado-papusalaattia

SUPERSIMPPELI RESEPTI – munakas valmistuu yhdessä hujauksessa ja maistuu aina erilaiselta lisukkeista riippuen.

© wichmann+bendtsen

Raejuusto-kasvismunakas ja avokado-papusalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Munakas

  • 4 munaa
  • 1½ dl raejuustoa
  • 30 g pinaattia
  • 1 kourallista tuoreita yrttejä, esim. oreganoa tai basilikaa
  • ½ punasipulia
  • ½ punaista paprikaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl öljyä paistamiseen

Salaatti

  • 1 avokado
  • ¼ suippokaalia
  • 100 g pitkiä vihreitä papuja
  • 2 kourallista pinaattia
  • (marinoitua) punasipulia
  • yrttejä tai vesikrassia
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Vispaa kananmunat ja raejuusto yhteen.
  • Hienonna pinaatti ja yrtit, viipaloi sipuli ja suikaloi paprika.
  • Sekoita munamassaan sinappi, suolaa ja pippuria ja kasvikset.
  • Laita puolet munamassasta paistinpannulle öljytilkan kera.
  • Kun munamassa on hyytynyt noin 15 minuuttia ja pohja on kauniin ruskea, käännä munakkaan toinen reuna toisen päälle puolikuuksi, valuta munakas lautaselle, pidä se lämpimänä ja paista toinen samalla tavalla.
  • Viipaloi avokado, leikkaa kaali suupaloiksi ja kiehauta pavut.
  • Lisää lautasille suippokaalia, papuja, avokadoa, punasipulia, pinaatinlehtiä ja yrttejä. Ripauta päälle suolaa ja pippuria.

VINKKI! Munakas on terveellinen ja täyttävä lounas. Voit korvata pinaatin vaikkapa herkkusienillä tai kantarelleilla, jos haluat ateriasta vieläkin täyttävämmän.

VINKKI! Pavut voi vaihtaa 1 desilitraan tuoreita tai pakasteherneitä.