Intialainen kanakorma

30 minuuttia
557 kcal

Nopeaa intialaista? Täyteläinen, kookoksen makuinen korma puhuttelee aistejasi samalla, kun saat siitä paljon proteiinia ja vain kohtuullisesti kaloreita. Kanakorma on valmista 30 minuutissa.

Kanakorma

KORMA – Intialaisen keittiön parasta antia.

© wichmann+bendtsen

Intialainen kanakorma

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipuli
  • 250 g broilerin rintafileitä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ paprika
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriraastetta
  • ¾ rkl garam masalaa
  • ½ tl kurkumaa
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl kardemummaa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ tlk kookosmaitoa
  • 25 g tomaattipyrettä
  • ¼ limetin mehu

Kukkakaaliriisi

  • ½ kukkakaali
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • ¼ tl merisuolaa

Viimeistelyyn

  • 25 g cashewpähkinöitä
  • ½ kourallista tuoretta korianteria

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja kuutioi broileri. Ruskista oliiviöljyssä noin 5 minuuttia, kunnes broileri saa väriä.
  • Lisää pannulle suikaloitu paprika, valkosipulimurska, inkivääriraaste ja mausteet. Paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää muut ainekset ja kuumenna korma kiehuvaksi. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Raasta tai silppua kukkakaali ja paista pannulla oliiviöljyssä noin 5 minuttia. Mausta suolalla ja valko­sipulimurskalla.
  • Jaa kukkakaaliriisi ja korma ­lautasille. Ripottele päälle cashew­pähkinöitä ja korianterisilppua.

VINKKI Naanleipä ja ­raita-jogurtti­kastike sopivat kanakorman seuraksi.