Intialainen dal-linssimuhennos

30 minuuttia
594 kcal

Herkullinen linssimuhennos intialaiseen tapaan porisee liedellä ja voit itse käpertyä hetkeksi sohvannurkkaan herkkuruokaa odotellessa. Kokeile vihreää versiota dal-linssimuhennoksesta – ateria ei edellytä tuntikausien raatamista keittiössä. Hyvää ruokahalua!

Intialainen linssimuhennos

SEKÄ LINSSEISSÄ ETTÄ LISÄKKEENÄ tarjottavassa kvinoassa on paljon proteiinia.

© wichmann+bendtsen

Intialainen dal-linssimuhennos

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ rkl inkivääriraastetta
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ¼ kesäkurpitsaa
  • ¼ parsakaalia
  • chilipalko
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tlk kookosmaitoa
  • ¼ l kasvislientä
  • 1½ dl vihreitä linssejä
  • 1 rkl vihreää currytahnaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ¼ limetin mehu

Lisäksi

  • 75 g kvinoaa
  • 2 rkl maustamatonta jogurttia
  • basilikaa

Valmistus

  • Paloittele kasvikset ja kuullota padassa oliiviöljyssä 5 minuuttia.
  • Lisää muut ainekset paitsi limettimehu ja anna hautua hiljalleen 20 minuuttia.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Mausta muhennos limettimehulla.
  • Jaa kvinoa annoskulhoihin, kauho dal päälle ja viimeistele annokset jogurtilla ja yrteillä.

VINKKI! Chilin määrällä on helppo säädellä linssimuhennoksen tulisuutta. Dal on parasta intialaisittain naanleivän kanssa.

VINKKI! Jos haluat, että linssimuhennoksesta tulee kiinteämpää, pidennä kypsennysaikaa. Maku vain paranee.