Broilericurry, kukkakaalia ja riisiä

30 minuuttia
646 kcal

Kevensimme broilericurryä omenalla ja kukkakaalilla. Kokeile KUNTO PLUSsan terveellistä ja herkullista versiota!

Broilericurry

BROILERICURRYN – kastikkeen tulisuutta voi vaihdella curryn määrää säätämällä.

© wichmann+bendtsen

Broilericurry ja kukkakaalilisuke

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g broilerin rintafileitä
  • merisuolaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g kukkakaalia
  • 1 omena
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 tl currytahnaa tai jauhetta
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • mustapippuria

Lisuke

  • 50 g tummaa riisiä
  • 200 g raastettua kukkakaalia

Valmistus

  • Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja keitä toisessa kattilassa broileri kypsäksi, noin 15 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioii omena. Säästä vähän omenaa koristeeksi.
  • Kuullota sipuli, valkosipuli, omena ja curry pannulla öljyssä. Lisää kukkakaali, kun sipuli on läpikuultavaa.
  • Lisää kookosmaito, vesi, kasvisliemikuutio, suolaa ja pippuria kasvisten joukkoon.
  • Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää.
  • Jos haluat, voit jauhaa kastikkeen sileäksi.
  • Paloittele broileri, lisää pannulle ja kuumenna curry.
  • Raasta kukkakaali ja sekoita riisin joukkoon.
  • Lisää annoksiin omenaa.

VINKKI! Voit raastaa myös kesäkurpitsaa kastikkeen joukkoon, niin saat kasvatettua kasvisten määrää entisestään.

VINKKI! Jos sinulla on edelliseltä aterialta ylijäänyttä kypsää broileria, ateria on supernopea valmistaa.


Newsletter background