Broilericurry, kukkakaalia ja riisiä

30 minuuttia
646 kcal

Kevensimme broilericurryä omenalla ja kukkakaalilla. Kokeile KUNTO PLUSsan terveellistä ja herkullista versiota!

Broilericurry

BROILERICURRYN – kastikkeen tulisuutta voi vaihdella curryn määrää säätämällä.

© wichmann+bendtsen

Broilericurry ja kukkakaalilisuke

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g broilerin rintafileitä
  • merisuolaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g kukkakaalia
  • 1 omena
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 tl currytahnaa tai jauhetta
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • mustapippuria

Lisuke

  • 50 g tummaa riisiä
  • 200 g raastettua kukkakaalia

Valmistus

  • Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja keitä toisessa kattilassa broileri kypsäksi, noin 15 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioii omena. Säästä vähän omenaa koristeeksi.
  • Kuullota sipuli, valkosipuli, omena ja curry pannulla öljyssä. Lisää kukkakaali, kun sipuli on läpikuultavaa.
  • Lisää kookosmaito, vesi, kasvisliemikuutio, suolaa ja pippuria kasvisten joukkoon.
  • Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää.
  • Jos haluat, voit jauhaa kastikkeen sileäksi.
  • Paloittele broileri, lisää pannulle ja kuumenna curry.
  • Raasta kukkakaali ja sekoita riisin joukkoon.
  • Lisää annoksiin omenaa.

VINKKI! Voit raastaa myös kesäkurpitsaa kastikkeen joukkoon, niin saat kasvatettua kasvisten määrää entisestään.

VINKKI! Jos sinulla on edelliseltä aterialta ylijäänyttä kypsää broileria, ateria on supernopea valmistaa.