Broilericurry kukkakaalin ja riisin kera

30 minuuttia
646 kcal

Lisäsimme perinteiseen broilericurryyn omenaa ja kukkakaalia. Kokeile KUNTO PLUSsan terveellistä ja herkullista versiota!

Broilericurry kukkakaalin ja riisin kera

BROILERI-KASVISCURRY ON KLASSIKKO – kastikkeen tulisuutta voi vaihdella curryn määrää säätämällä.

© wichmann+bendtsen

Broilericurry kukkakaalin ja riisin kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g broilerin rintafileetä
  • merisuolaa
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g kukkakaalia
  • 1 pieni omena
  • 1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl currymaustetta
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • 50 g tummaa riisiä
  • 200 g kukkakaalia

Valmistus

  • Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja keitä toisessa kattilassa broilerin filee kypsäksi 15 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.
  • Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja viipaloi omena.
  • Ruskista sipuli, valkosipuli, omena ja curry pannulla öljyssä. Lisää kukkakaali, kun sipuli on läpikuultavaa.
  • Lisää kookosmaito, vesi, kasvisliemikuutio, suola ja pippuri kasvisten joukkoon.
  • Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää.
  • Sekoita kastike tasaiseksi.
  • Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Paista vielä pari minuuttia.
  • Raasta kukkakaali ja sekoita keitetyn riisin joukkoon.
  • Tarjoa broilericurry yhdessä kukkakaali-riisiseoksen kanssa.

VINKKI! Voit raastaa myös kesäkurpitsaa kastikkeen joukkoon, jolloin saat kasvatettua kasvisten määrää.

VINKKI! Jos sinulla on edelliseltä aterialta ylijäänyttä kypsennettyä broileria, ateria on supernopea valmistaa.