Isot kreikkalaiset pyörykät, tsatsikia ja fetasalaattia

30 minuuttia
537 kcal

Kreikkalaiset pyörykät, tsatsiki ja fetasalaatti vievät sinut suoraan kreikkalaiseen tavernaan. Alle puolessa tunnissa.

Pyöryköitä ja salaattia

PYÖRYKÄT – Vaikea olla pitämättä.

© wichmann+bendtsen

Isot kreikkalaiset pyörykät, tsatsikia ja fetasalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 37 g fetaa
  • 37 g pinaattia
  • ½ kourallista lehtipersiljaa
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ muna
  • 250 g nautajauhelihaa
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ rkl oliiviöljyä

Tsatsiki

  • ½ kurkku
  • 1 dl vähärasvaista ­ maustamatonta jogurttia
  • ½ kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Salaatti

  • 125 g kirsikkatomaatteja
  • ½ kurkku
  • ½ punasipuli
  • ½ paprika
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 37 g fetaa
  • 37 g kalamataoliiveja
  • ¼ sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ nippu lehtipersiljaa

Valmistus

  • Murustele feta ja hienonna pinaatti ja persilja.
  • Sekoita pyörykkäainekset.
  • Jaa taikina muffinivuokiin ja kypsennä 180 asteessa 20 minuuttia.
  • Raasta kurkku, valuta ja painele loppukin vesi pois. Sekoita joukkoon jogurtti ja valkosipulimurska ja mausta tsatsiki suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise tomaatit, suikaloi kurkku ja paprika, viipaloi sipuli, revi persilja ja murustele feta. Sekoita salaatti, lisää öljy ja mausta sitruunalla, ­suolalla ja pippurilla.
  • Koristele annokset persiljasilpulla.

VINKKI Pyörykät voi tehdä mistä tahansa jauhe­lihasta, mutta lampaanlihasta ne ovat aidoimmillaan.
VINKKI Silppua pyörykkätaikinaan öljyyn säilöttyjä kuivattuja tomaatteja. Maku senkun paranee ja pyöryköistä tulee vieläkin mehukkaampia.
VINKKI Jos haluat pakastaa pyöryköitä, ne kannattaa pakastaa raakoina.