Kylmä kurkku-avokadokeitto

15 minuuttia
290 kcal

Herkullinen, kylmä keitto sopii kuuman päivän kevyeksi illalliseksi sillä siinä on vain vähän kaloreita. Lisää keittoon makusi mukaan tilliä, minttua tai ruohosipulia.

Kurkkukeitto

HUIHAI Kylmä kurkku-avokadokeitto maistuu kuumana päivänä silkkisen viileältä.

© wichmann+bendtsen

Kylmä kurkku-avokadokeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kurkku
  • 1 avokado
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • 4 dl vettä
  • 1 dl rahkaa
  • 2 kevätsipulia
  • sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 200 g katkarapuja
  • 1 nippu tilliä

Valmistus

  • Paloittele kasvikset. Soseuta kurkku, avokado, murskattu valkosipuli, vesi, rahka, kevätsipulisilppu ja sitruunamehu. Lisää vettä tarvittaessa.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Jaa kulhoihin.
  • Viimeistele katkaravuilla ja tillillä.

VINKKI Ripottele keiton pinnalle mukavasti­ rouskuvia, paahdettuja ­pähkinöitä.