Kanaa tikka masala

30 minuuttia
377 kcal

Tikka masala vihertyi hiukan kun lisäsimme joukkoon lehtipinaattia. Valkoisen riisin tilalla maistuu kukkakaaliriisi.

Kanaa tikka masala reseptit

KANAA TIKKA MASALA Kukkakaali on raikas ja tuore vaihtoehto tavalliselle riisille.

© wichmann+bendtsen

Kanaa tikka masala

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin filettä (noin 550 g)
  • ½ sipuli
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1½ rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl tikka masala -maustesekoitusta
  • ½ tl cayennepippuria
  • ½ kourallista korianteria
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl maustamatonta jogurttia
  • merisuolaa

Kukkakaaliriisi

  • ½ kukkakaali
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ kourallista korianteria
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ¼ tl merisuolaa
  • ½ rkl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 1 rkl manteleita
  • yrttejä

Valmistus

  • Kuutioi broilerinfileet suupaloiksi ja hienonna sipuli. Paista padassa oliiviöljyssä viitisen minuuttia, kunnes broileri saa vähän väriä.
  • Murskaa valkosipuli, raasta inkivääri ja lisää pataan mausteiden kanssa. Paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää korianterisilppu, tomaattimurska ja jogurtti. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta sitten lempeällä lämmöllä kannen alla 10–15 ­minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää huuhtaistu pinaatti juuri ennen tarjoilua.
  • Raasta tai jauha kukkakaali karkeaksi, murskaa valkosipuli ja silppua korianteri. Lisää sitruunamehu ja suola ja kuullota pannulla oliiviöljyssä 5–10 minuuttia.
  • Koristele annokset manteli­rouheella ja yrteillä.

VINKKI! Viimeistele annokset vaihteeksi esimerkiksi cashew-pähkinärouheella.