Butter chicken ja grillikasviksia

35 minuuttia
531 kcal

Tekeekö mielesi tehdä itse intialaisen keittiön klassikoita? Vain vähän vihreämpinä ja terveellisempinä versioina. Näillä ohjeilla onnistut helposti!

Butter chicken, riisiä ja grillikasviksia valkoisella lautasella.

BUTTER CHICKEN – Kevennä ja viherrä annos grillikasviksilla.

© wichmann+bendtsen

Butter chicken ja grillikasviksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin filettä (noin 550 g)
  • ½ sipuli
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • ¾ tl juustokuminaa
  • ¼ tl kurkumaa
  • ¼ tl kanelia
  • 1 tl garam masalaa
  • ¼ tl korianteria
  • ½ dl tomaattipyrettä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rkl vaaleaa hunajaa
  • 1 dl vettä
  • ¼ tl merisuolaa
  • tl mustapippuria
  • ¾ dl jogurttia

Lisäksi

  • ½ munakoiso tai kesäkurpitsa
  • 125 g varsiparsakaalia eli brokkoliinia
  • ¼ sitruunaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 125 g ruskeaa riisiä
  • tuoreita yrttejä ja sitruunamehua

Valmistus

  • Kuutioi broileri, hienonna sipuli ja paista oliiviöljyssä padassa 5 minuuttia, kunnes broileri on saanut vähän väriä.
  • Lisää valkosipulimurska, inkivääriraaste ja mausteet pataan ja paista vielä pari minuuttia. Lisää tomaattipyre, sitruuna, hunaja, vesi, suola ja pippuri ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä, sekoita joukkoon jogurtti ja anna hautua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.
  • Keitä riisi.
  • Paloittele kesäkurpitsa ja grillaa yhdessä brokkoliinien kanssa grillipannulla. Jätä kasviksiin puruvaraa ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Viimeistele annokset yrteillä ja sitruunamehulla.