Kasvissamosat ja raitadippiä

30 minuuttia
186 kcal

Samosat on helppo tehdä itse täyttämällä tortillat hyvin maustetulla kasvissekoituksella.

Samosat ja korianterisilppua mustalla vadilla.

SAMOSAT – Tiesitkö että tortilloista voi tehd samosapiiraita? Kokeile myös raitadippi ohjettamme.

© wichmann+bendtsen

Kasvissamosat ja raitadippiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Fyld:

  • ¼ tlk kikherneitä
  • ¼ peruna
  • ¼ porkkana
  • ¼ sipuli
  • ¼ rkl inkivääriä
  • ¼ valkosipulinkynttä
  • ¼ rkl oliiviöljyä
  • ¼ dl vettä
  • ⅓ tl garam masalamaustesekoitusta
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl korianteria
  • ¼ dl pakasteherneitä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Samosat

  • 1 täysjyvätortillaa
  • ¼ rkl jauhoja
  • vettä
  • ¼ rkl oliiviöljyä

Raita

  • kurkkua
  • ¼ kevätsipuli
  • ½ rkl tuoretta korianteria
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • ¼ rkl oliiviöljyä
  • ¼ rkl sitruunamehua
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ¼ tl merisuolaa

Valmistus

  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna ne, sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuutioi peruna ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota öljyssä noin 5 minuuttia.
  • Lisää vesi, mausteet, öljy ja herneet ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  • Kuori ja raasta kurkku. Viipaloi kevätsipuli ja silppua korianteri. Sekoita joukkoon jogurtti, öljy, sitruunamehu, juustokumina ja suola.
  • Puolita tortillat. Sekoita vehnäjauhoista ja vedestä paksu, sitkeä tahna.
  • Jaa täyte tortillanpuolikkaille ja taittele samosat pieniksi kolmioksi. Liimaa kerrokset jauho-vesitahnalla yhteen. Sipaise pinta öljyllä ja paista samosat kuumalla pannulla rapeiksi, pari minuuttia molemmilta puolilta.
  • Dippaa samosoita raitaan.