Savulohi-raejuusto-pinaattisalaatti

15 minuuttia
447 kcal

Savulohi, raejuusto, pinaatti ja pinjansiemenet muodostavat suloisen makusinfonian, ja tämä salaatti onkin yksi KUNTO PLUSsan suosikeista! Oiva lounasruoka niin töihin kuin kotiinkin.

Savulohi-raejuusto-pinaattisalaatti

TÄMÄN SALAATIN PROTEIINI TULEE SAVULOHESTA – mutta yhtä hyvin voit käyttää esimerkiksi äyriäisiä.

© wichmann+bendtsen

Savulohi-raejuusto-pinaattisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 4 tomaattia
  • 60 g babypinaattia
  • 100 g lämminsavulohta
  • 1½ dl raejuustoa
  • vesikrassia tai ituja
  • merisuolahiutaleita
  • mustapippuria

Kastike:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa

Valmistus

  • Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi kuumalla, kuivalla pannulla. Sekoittele koko ajan, sillä ne palavat helposti.
  • Lohko tomaatit ja paloittele lohi suupaloiksi.
  • Jaa pinaatti ja tomaatti kahteen kulhoon. Lisää lohi ja raejuusto.
  • Lisää pinjansiemenet ja krassi ja mausta suolalla ja etikalla.
  • Sekoita öljy ja etikka ja pirskota salaattiin.

VINKKI! Pehmeän ja miedonmakuisen babypinaatin lehtiruoteja ei tarvitse poistaa.

VINKKI! Salaattiin sopivat lohen lisäksi tai sijasta myös jättiravunpyrstöt tai katkaravut.