Uunikyljykset ja kukkakaaliriisiä

Moderni uunikyljysohje. Valmistaudu tallentamaan resepti suosikkiesi joukkoon.

uunikyljykset

UUNIKYLJYKSET – Jos haluat enemmän pureskeltavaa, lisää paprika vasta gratinoinnin 5 viimeiseksi minuutiksi.

© wichmann+bendtsen

Uunikyljykset ja kukkakaaliriisiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 2 Viipale kalkkunapekonia
  • 2 porsaankyljystä
  • 1 sipulia
  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • ½ paprika
  • ¼ kesäkurpitsaa
  • 100 g herkkusieniä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl kevytruokakermaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl timjamia
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Basilikaa

Kukkakaaliriisi:

  • ½ kukkakaali
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Paista pekoni rapeaksi.
  • Ruskista kyljykset pekonista irronneessa rasvassa ja levitä uunivuokaan.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli, suikaloi paprika ja kesäkurpitsa ja viipaloi herkkusienet. Kuullota oliiviöljyssä pari minuuttia.
  • Lisää tomaattimmurska, ruokakerma ja mausteet pannulle. Kiehauta pari minuuttia ja murenna pekoni joukkoon. Levitä kastike kyljyksille.
  • Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.
  • Raasta kukkakaali ja paista oliiviöljyssä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Levitä kukkakaaliriisi lautasille, nosta päälle kyljykset ja kasviksia. Viimeistele annokset basilikalla.

VINKKI Vil du have mere bid, så vent med at tilsætte peberfrugt, til der er 5 min. tilbage af tilberedningstiden.