Näin valmistat terveellistä grillissä
Kerromme herkullisten grillikasvisten ohjeet ja opastamme, millaista lihaa grilliin kannattaa valita ja millaista ei.
Kerromme herkullisten grillikasvisten ohjeet ja opastamme, millaista lihaa grilliin kannattaa valita ja millaista ei.
Grillaaminen on kivaa ja grilliruoka hyvää – ja se voi olla myös terveellistä. Valitse vain grilliin välillä jotakin muuta kuin tavanomaisia lihoja ja makkaroita.
Jos mietit, mitä hyvää tällä kertaa grillaisit, kannattaa lukea eteenpäin. Kerromme parhaat grillikasvisten ohjeet ja vinkit kalan ja terveellisen lihan grillaamiseen. Hyvää ruokahalua!
Jätä pois | Valmista mieluummin |
---|---|
Vehnäiset valkosipulipatongit | – Grillaa täysjyväleipää. Suihkauta leivälle oliiviöljyä ja hankaa pintaa valkosipulilla ennen paistamista. – Bruschetta, johon tulee päälle tomaattia, tuoretta basilikaa ja punasipulia – Grillaa avokadoviipaleita nopeasti molemmin puolin, nosta viipaleet täysjyväleivälle, mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja koristele herneenversoilla. |
Rasvaiset kastikkeet ja dipit | – Tomaattisalsa – Basilika- tai persiljapesto oliivi- tai rypsiöljystä – Hummus – Guacamole – Rahka- tai jogurttikastike, jossa on suolaa, pippuria ja runsaasti yrttejä |
Perunasalaatti, jossa on rasvainen kastike | – Kevyt perunasalaatti (esim. jogurtti- tai rahkakastike), hienonnettua punasipulia ja runsaasti yrttejä – Foliossa paistetut perunat peston |
Kokonaisena grillattu maissintähkä voisulalla | – Puolikas maissintähkä hyvän peston tai tomaattisalsan kera |
Kunto Plus 10/2020