Lämmin varhaisperuna-parsa-parmankinkkusalaatti

45 minuuttia
491 kcal

Kesäsää voi pettää, mutta kesän tuoreet vihannekset eivät. Lämmin grillisalaatti tehdään varhaisperunoista, parsasta ja parmankinkusta.

Lämmin salaatti varhaisperunoista, parsasta ja parmankinkusta

KEVÄINEN SALAATTI - Salaatti riittää kevyeksi ateriaksi sellaisenaan, mutta liha, kasvispihvit tai -pyörykät tai kala tekevät siitä täyttävän aterian.

© Betina Hastoft

Lämmin varhaisperuna-parsa-parmankinkkusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • ⅓ kg kiinteitä varhaisperunoita
  • merisuolaa
  • oliiviöljyä
  • ½ nippu vihreää parsaa
  • ½ nippu kevätsipulia
  • 2½ Viipale parmankinkkua
  • ½ dl kevytranskankermaa
  • 1 kourallista lipstikkaa tai muita tuoreita yrttejä
  • ½ dl majoneesia
  • ¼ limetin kuori ja mehu
  • mustapippuria
  • ½ kourallista kirveliä
  • ½ kourallista tilliä

Valmistus

  • Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.
  • Puolita perunat, sipaise leikkauspinta öljyllä ja grillaa raidalliseksi.
  • Napsauta parsojen kuivat kannat pois ja grillaa varret ja kevätsipulit. Paloittele suupaloiksi.
  • Grillaa tai paista parmankinkkuviipaleet rapeiksi.
  • Sekoita kourallinen yrtti­silppua ja ranskankerma. Kääntele majoneesi joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä perunat ja kasvikset vadille.
  • Levitä perunat ja kasvikset vadille.
  • Paloittele kinkku päälle ja viimeistele kourallisella yrttejä.
  • Pirskota vähän kastiketta lämpimän salaatin päälle ja tarjoa loppu erikseen.

VINKKI Vihreässä parsassa on enemmän makua kuin hiekka­penkkiin peitettynä kasvaneessa valkoisessa.