Uunikalaa, grillattua kesäkurpitsaa ja paprikaa

Uunikala grillatun paprikan ja kesäkurpitsan kera on herkullinen, kesään sopiva päivällinen, jonka valmistus ei ihmeitä vaadi.

Uunikalaa, grillattua kesäkurpitsaa ja paprikaa

Uunikalaa, grillattua kesäkurpitsaa ja paprikaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 keltaista paprikaa
  • 1 punaista paprikaa
  • 2 kesäkurpitsa, noin 500 g
  • 2 ekstra neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 pieni turska – yhteensä noin 400 g
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 lehtipersiljanoksa
  • 1 sitruuna

Lisäksi:

  • 2 Viipale täysjyväleipää

Valmistus

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa paprika reilunkokoisiksi paloiksi ja viillä kesäkurpitsasta pitkiä, ohuita siivuja pitkittäissuunnassa esimerkiksi mandoliinilla.
  • Sivele kasvikset oliiviöljyllä ja grillaa tai paista ne. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Laita kala kokonaisena (tai fileet) pellille leivinpaperin päälle ja paista 12 minuuttia.
  • Huuhtele yrtit ja painele kuivaksi talouspaperilla. Hienonna yrtit.
  • Ennen tarjoilua ripottele kalan päälle muutama tippa oliiviöljyä ja sitruunamehua ja koriste yrteillä. Tarjoa lisäksi leipää.