Vesimeloni – kesän maku
Vesimeloni on melonien meloni, ja sitä voi käyttää monilla tavoilla. Mutta kuinka terveellistä se on? Lue täältä ja inspiroidu käyttämään sitä salaateista jäätelöön ja smoothieihin.
Vesimeloni on melonien meloni, ja sitä voi käyttää monilla tavoilla. Mutta kuinka terveellistä se on? Lue täältä ja inspiroidu käyttämään sitä salaateista jäätelöön ja smoothieihin.
Vesimeloni edustaa monille lomaa, kesää ja aurinkoa. Suuri vihreäkuorinen ja punamaltoinen meloni on myös yksi Suomen suosituimmista meloneista.
Eikä mikään ihme, sillä hedelmänä sillä on etunsa:
Sen maku on makea, hedelmäliha on erityisen mehukas, ja yhdestä 3–5 kilon melonista riittää koko perheelle.
Tiesitkö, että se vesimeloni myös erittäin terveellinen? Lue eteenpäin!
Kyllä vain. Meloni on hyvä C-vitamiinin, sinkin, magnesiumin, kuidun, kaliumin sekä lykopeenin ja L-sitrulliinin lähde.
Lykopeeni voi vahvistaa vastustuskykyä, ja L-sitrulliini-aminohappo voi olla hyväksi verenkierrolle, sillä se rentouttaa verisuonten lihaksia. Sen nimi tulee latinankielisestä sanasta citrullus, joka tarkoittaa vesimelonia.
Tässä helpon ja herkulliseen mehujään ohje.
VINKKI Jos haluat todellista herkkua, kasta vesimelonipuikot sulatettuun tummaan suklaaseen. Syö ne heti, tai pane leivinpaperille ja uudelleen pakkaseen.
VINKKI Muista aina huuhdella vesimeloni ennen leikkaamista. Näin kuoressa olevat mahdolliset virukset ja bakteerit eivät pääse saastuttamaan maltoa.
Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella vesimelonia, hieman limettiä tai sitruunaa ja jääkuutioita ja koristele mintunlehdillä. Saat viidessä minuutissa täydellisen viilentävän kesäjuoman.
Vihreä meloni on melko vähäkalorinen: 33 kaloria 100 grammassa.
Ravintosisältö | 100 g vesimelonia |
---|---|
Energia | 37 kcal |
Proteiini | 0,9 g |
Rasva | 0,1 g |
Hiilihydraatti | 7,1 g |
Kuitu | 0,6 g |
Lähde: FINELI
Mistä tietää, onko vesimeloni hyvä ja etenkin kypsä?
Kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin valitessasi melonia.
Olemme koonneet tähän vesimelonireseptejä, joissa sekä maku että terveys ovat kohdallaan – hyvää ruokahalua!
Kokonainen vesimeloni voidaan säilyttää huoneenlämmössä.
Jos olet kuitenkin jo leikannut vesimelonin, se on parasta säilyttää jääkaapissa. Kääri vesimeloni kelmuun tai pane ilmatiiviiseen astiaan.
Meloni säilyy yleensä noin viikon jääkaapissa sen jälkeen, kun se on leikattu. Tämä riippuu kuitenkin siitä, kuinka kypsä se on ostohetkellä.
Olet ehkä kuullut, että esimerkiksi hunajameloni menettää osan maustaan jääkaapissa. Vesimelonin kohdalla on kuitenkin päinvastoin.
Jäähdytetty vesimeloni maistuu vieläkin makeammalta, minkä vuoksi jääkylmä vesimeloni on kuumana kesäpäivänä varma hitti.
Lue lisää meloneista: Mikä on terveellisin?
Kokeile hunajamelonia tai cantaloupea – tai vähemmän tunnettua päärynämelonia. Lue täältä seitsemästä eri melonityypistä: