Sammakonnahkainen meloni – piel de sapo

Älä pelästy melonin nahkamaista ulkonäköä. Karhean kuoren alla piilee mitä mehukkain ja raikkain hedelmäliha.

Piel de sapo

SILLÄ ON KUORI KUIN RUPIKONNALLA – mutta sen mehukas ja makea sisus saa ihastumaan.

© iStock

Se ei ole kovin yleisesti tunnettu meloni, mikä on sääli. Pitkänomaiseen, vihreän laikukkaaseen ja ryppyiseen espanjalaiseen meloniin kannattaa tutustua.

Sen pinta muistuttaa hieman sammakonnahkaa, mistä se on saanut nimensäkin, ja sen hedelmäliha on vihertävänkeltainen ja ennen kaikkea makea ja mehukas. Siksi Piel de sapo on erinomainen janon sammuttaja kuumana kesäpäivänä.

Lue myös KUNTO PLUSsan meloniopas: Makeat ja terveelliset melonit.

piel de sapo pellolla

PIEL DE SAPO on yleinen Etelä-Euroopassa

© iStock

Piel de sapo muistuttaa maultaan hunajamelonia. Siitä saa nopeasti kevyen ja proteiinipitoisen lounaan runsaan tonnikalan, sitruunan, valkosipulin ja öljytilkan kanssa. Maku sopii hyvin myös savustetun lihan ja kalan sekä marjojen kanssa.

Piel de sapo ei ole kovin yleinen meloni, joten sitä ei löydy monestakaan reseptistä. Voit kuitenkin käyttää sitä esimerkiksi hunajamelonin tai cantaloupemelonin sijaan monissa herkullisissa melonisalaateissa, kuten meloni-mansikkasalaatissa.