Hunajameloni – auringonkeltainen ja terveellinen

Keltainen ja vähäkalorinen hunajameloni antaa smoothieen sopivasti makeutta ja on kevyt ja herkullinen välipala sellaisenaan.

Leikattu hunajameloni

HUNAJAMELONI – Herkkä auringonkeltainen hunajameloni on vähäkalorinen, terveellinen ja virkistävä välipala.

© iStock

Se on kesäisen keltainen, makea ja tuoksuu hennosti hunajalta. Soikea hunajameloni on syystäkin ympärivuotinen suosikki, ja se sopii erinomaisesti brunssille, grilliin tai smoothieen.

Hunajamelonin hedelmäliha on kiinteämpi kuin muiden melonien. Maku on myös hieman hennompi ja raikkaampi kuin esimerkiksi cantaloupemelonilla tai galiamelonilla.

1 Onko hunajameloni terveellistä?


Kyllä, hunajameloni on varsin terveellistä.

Hunajameloni sisältää useita vitamiineja ja kivennäisaineita, muun muassa C-vitamiinia ja A-vitamiinia, jotka ovat tärkeitä näkökyvylle ja immuunijärjestelmälle sekä iholle ja limakalvoille.

Vaikka hunajameloni on erittäin makea, se on myös erittäin vähäkalorinen.

Lisäksi hunajameloni sisältää paljon vettä, 91 prosenttia. Se onkin loistava janonsammuttaja kuumana kesäpäivänä.

Lue lisää täältä: Mikä meloni on terveellisin?

2 Kuinka paljon hunajamelonissa on kaloreita?


Hunajamelonissa on 37 kaloria 100 grammassa. Se on siis melko vähäkalorinen, aivan kuten muutkin melonit.

3 Hunajamelonin ravintosisältö


Ravintosisältö 100 g
Energia 37 kcal
Proteiini 0,6 g
Rasva 0,1 g
Hiilihydraatti 7,8 g
Kuitu 0,8 g

Lähde: FINELI

4 Hunajamelonin käyttö


Soseuta herkullinen smoothie hunajamelonista, banaanista, tuoreista marjoista ja kreikkalaisesta jogurtista.

Mieto maku sopii yhteen myös suolaisten ainesten kanssa vaikkapa salaatissa, jossa on mukana paahdettuja pähkinöitä. Kokeile myös savustetun lihan kanssa tai kääräise hunajamelonin lohkoja parman- tai serranokinkkuun.

hunajamelonia ja kinkkua

VANHA TUTTU SUOSIKKI – hunajamelonista parman- tai serranokinkun kanssa on tullut jo klassikko, ja hyvästä syystä.

© iStock

5 Miten hunajameloni pitäisi säilyttää?


Kokonainen hunajameloni säilytetään huoneenlämmössä, jossa se säilyy 1–2 viikkoa.

Leikattu meloni on säilytettävä jääkaapissa.

Hunajameloni säilyy jääkaapissa kelmuun käärittynä tai ilmatiiviissä astiassa noin 1 viikon .

6 Hunajamelonireseptejä


Olemme koonneet tähän parhaat hunajamelonireseptimme – jokainen on taatusti terveellinen ja herkullinen.

Hyvää ruokahalua!

Kylmä kookoskeitto kampasimpukoiden, hunajamelonin ja mintun kera
© wichmann+bendtsen

Kylmä kookoskeitto, kampasimpukoita, hunajamelonia ja minttua

Kampasimpukat ovat vähärasvaisia, ja ne sisältävät runsaasti proteiinia ja vain vähän rasvaa. Hunajamelonin, kookospähkinän ja mintun kanssa ne pääsevät oikeuksiinsa.

Katso ohje täältä

Lohta, karhuvatukkaa ja hunajamelonisalaattia
© wichmann+bendtsen

Lohta karhunvatukoiden ja hunajamelonisalaatin kera

Tarjoa päivälliseksi uunissa paistettua lohta, karhunvatukkaa ja raikasta hunajameloni-vuohenjuustosalaattia.

Katso ohje täältä

Salaatti suippokaalista, hunajamelonista ja vadelmista
© wichmann+bendtsen

Suippokaalisalaatti, melonia ja herneitä

Kesäinen salaatti täynnä ihania ainesosia. Se sisältää suippokaalia, marjoja, herneitä ja tietysti makeaa hunajamelonia.

Katso resepti täältä

7 Tarkista hunajamelonin kyspyys


Melonin kypsyyden voi varmistaa monella tavalla. Ensinnäkin valitse meloni, jonka kuori on siisti eikä siinä ole halkeamia eikä kolhuja.

Kiinnitä lisäksi huomiota seuraaviin seikkoihin:

Kauniin sitruunankeltainen kuori

Jos kuori on vihreä, meloni ei ole vielä täysin kypsä. Jos se on hyvin tummankeltainen, meloni voi olla ylikypsä.

Ääni

Pidä melonia korvaa vasten ja napauta sitä kevyesti. Äänen pitäisi kuulostaa kumealta ja ontolta.

Mieto, makeahko tuoksu

Nuuhkaise melonia kohdasta, jossa varsi on ollut. Sen pitäisi tuoksua heikosti hunajalta.

Jos se ei tuoksu miltään, se ei todennäköisesti ole vielä täysin kypsä.

Jos se tuoksuu pikemminkin voimakkaan makealta, se saattaa olla ylikypsä.

8 Mistä hunajameloni on saanut nimensä?


Hunajameloni on luultavasti saanut nimensä heikosta hunajan tuoksustaan.

Toisaalta melonin latinankielinen nimi on ”melo”, joka juontuu kreikan hunajaa tarkoittavasta sanasta.

9 Tunnetko vihreän hunajamelonin?


Olet ehkä nähnyt melonin, joka näyttää hunajamelonilta mutta ei ole keltainen. Silloin olet ehkä törmännyt vihreään hunajameloniin.

Se muistuttaa keltaista melonia sekä maultaan että muodoltaan, mutta sen kuori on selvästi vihreä ja voi muistuttaa vesimelonin kuorta.

Meloneja joka lähtöön...


Meloneja on monenlaisia: jotkin ovat pyöreitä, jotkin pitkulaisia, jotkin punaisia, jotkin vihreitä.

Täältä saat lisätietoja kuudesta suosituimmasta melonista: