Hunajameloni – auringonkeltainen ja terveellinen
Keltainen ja vähäkalorinen hunajameloni antaa smoothieen sopivasti makeutta ja on kevyt ja herkullinen välipala sellaisenaan.
Keltainen ja vähäkalorinen hunajameloni antaa smoothieen sopivasti makeutta ja on kevyt ja herkullinen välipala sellaisenaan.
Se on kesäisen keltainen, makea ja tuoksuu hennosti hunajalta. Soikea hunajameloni on syystäkin ympärivuotinen suosikki, ja se sopii erinomaisesti brunssille, grilliin tai smoothieen.
Hunajamelonin hedelmäliha on kiinteämpi kuin muiden melonien. Maku on myös hieman hennompi ja raikkaampi kuin esimerkiksi cantaloupemelonilla tai galiamelonilla.
Kyllä, hunajameloni on varsin terveellistä.
Hunajameloni sisältää useita vitamiineja ja kivennäisaineita, muun muassa C-vitamiinia ja A-vitamiinia, jotka ovat tärkeitä näkökyvylle ja immuunijärjestelmälle sekä iholle ja limakalvoille.
Vaikka hunajameloni on erittäin makea, se on myös erittäin vähäkalorinen.
Lisäksi hunajameloni sisältää paljon vettä, 91 prosenttia. Se onkin loistava janonsammuttaja kuumana kesäpäivänä.
Lue lisää täältä: Mikä meloni on terveellisin?
Hunajamelonissa on 37 kaloria 100 grammassa. Se on siis melko vähäkalorinen, aivan kuten muutkin melonit.
Ravintosisältö | 100 g |
---|---|
Energia | 37 kcal |
Proteiini | 0,6 g |
Rasva | 0,1 g |
Hiilihydraatti | 7,8 g |
Kuitu | 0,8 g |
Lähde: FINELI
Soseuta herkullinen smoothie hunajamelonista, banaanista, tuoreista marjoista ja kreikkalaisesta jogurtista.
Mieto maku sopii yhteen myös suolaisten ainesten kanssa vaikkapa salaatissa, jossa on mukana paahdettuja pähkinöitä. Kokeile myös savustetun lihan kanssa tai kääräise hunajamelonin lohkoja parman- tai serranokinkkuun.
Kokonainen hunajameloni säilytetään huoneenlämmössä, jossa se säilyy 1–2 viikkoa.
Leikattu meloni on säilytettävä jääkaapissa.
Hunajameloni säilyy jääkaapissa kelmuun käärittynä tai ilmatiiviissä astiassa noin 1 viikon .
Olemme koonneet tähän parhaat hunajamelonireseptimme – jokainen on taatusti terveellinen ja herkullinen.
Hyvää ruokahalua!
Melonin kypsyyden voi varmistaa monella tavalla. Ensinnäkin valitse meloni, jonka kuori on siisti eikä siinä ole halkeamia eikä kolhuja.
Kiinnitä lisäksi huomiota seuraaviin seikkoihin:
Hunajameloni on luultavasti saanut nimensä heikosta hunajan tuoksustaan.
Toisaalta melonin latinankielinen nimi on ”melo”, joka juontuu kreikan hunajaa tarkoittavasta sanasta.
Olet ehkä nähnyt melonin, joka näyttää hunajamelonilta mutta ei ole keltainen. Silloin olet ehkä törmännyt vihreään hunajameloniin.
Se muistuttaa keltaista melonia sekä maultaan että muodoltaan, mutta sen kuori on selvästi vihreä ja voi muistuttaa vesimelonin kuorta.
Meloneja on monenlaisia: jotkin ovat pyöreitä, jotkin pitkulaisia, jotkin punaisia, jotkin vihreitä.
Täältä saat lisätietoja kuudesta suosituimmasta melonista: