Lohta ja karhunvatukkalisuketta

40 minuuttia
516 kcal

Karhunvatukka-puikulaperuna-punajuurilisuke kruunaa lohiannoksen.

Paahdettua lohta ja karhunvatukkalisuketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 palaa lohifileetä
  • 150 g puikulaperunoita
  • 150 g punajuurta
  • 2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 150 g karhunvatukoita
  • 1 rkl balsamicoa
  • Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • 50 g rucolaa
  • 100 g melonia
  • 40 g kuttufetaa

Kastike

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • dl seljankukkamehutiivistettä
  • 2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Merisuolaa
  • 1 tl kokonaisia roseepippureita

Valmistus

  • Pane kala leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Lohen voi kypsentää myös paistinpannulla, 4 - 5 minuuttia kummaltakin puolelta.

  • Pese perunat ja kuori punajuuret, kuivaa talouspaperilla, kuutioi ja paista paistinpannussa oliiviöljyssä noin 10 minuuttia.

  • Lisää pannuun etikka, anna sen haihtua ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Kääntele puolet marjoista juuresten joukkoon. Pidä lämpimänä pannulla.

  • Kastike: Yhdistä sinappi ja mehutiiviste, lisää öljy ohuena nauhana vähän kerrallaan sekoittaen koko ajan. Mausta suolalla ja murskatulla roseepippurilla.

  • Asettele lautasille rucola, meloni, juusto ja loput marjat ja pirskottele pinnalle 1 rkl kastiketta/annos.

  • Nosta kala ja karhunvatukkalisuke viereen.

LUE MYÖS: Täydellistäuunilohta