Lohta ja karhunvatukkalisuketta

Karhunvatukka-puikulaperuna-punajuurilisuke kruunaa lohiannoksen.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015 teksti A. Larsen

Paahdettua lohta ja karhunvatukkalisuketta

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

2 palaa lohifileetä

150 g puikulaperunoita

150 g punajuurta

2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä

150 g karhunvatukoita

1 rkl balsamicoa

Merisuolaa ja mustapippuria myllystä

50 g rucolaa

100 g melonia

40 g kuttufetaa

Kastike

1 rkl dijoninsinappia

0,5 dl seljankukkamehutiivistettä

2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Merisuolaa

1 tl kokonaisia roseepippureita

Valmistus

  • Pane kala leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Lohen voi kypsentää myös paistinpannulla, 4 - 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Pese perunat ja kuori punajuuret, kuivaa talouspaperilla, kuutioi ja paista paistinpannussa oliiviöljyssä noin 10 minuuttia.
  • Lisää pannuun etikka, anna sen haihtua ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kääntele puolet marjoista juuresten joukkoon. Pidä lämpimänä pannulla.
  • Kastike: Yhdistä sinappi ja mehutiiviste, lisää öljy ohuena nauhana vähän kerrallaan sekoittaen koko ajan. Mausta suolalla ja murskatulla roseepippurilla.
  • Asettele lautasille rucola, meloni, juusto ja loput marjat ja pirskottele pinnalle 1 rkl kastiketta/annos.
  • Nosta kala ja karhunvatukkalisuke viereen.

LUE MYÖS: Täydellistäuunilohta

ravintosisältö/annos

Energiaa: 516 kcal

Proteiinia: 31,6 g

Rasvaa: 30,9 g

Hiilihydraattia: 28,7 g

Kuitua: 6,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee