Lohta ja karhunvatukkalisuketta

Karhunvatukka-puikulaperuna-punajuurilisuke kruunaa lohiannoksen.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015 teksti A. Larsen

Paahdettua lohta ja karhunvatukkalisuketta

2 annosta

2 palaa lohifileetä
150 g puikulaperunoita
150 g punajuurta
2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
150 g karhunvatukoita
1 rkl balsamicoa
Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
50 g rucolaa
100 g melonia
40 g kuttufetaa

Kastike
1 rkl dijoninsinappia
0,5 dl seljankukkamehutiivistettä
2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Merisuolaa
1 tl kokonaisia roseepippureita


Valmistus

  • Pane kala leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Lohen voi kypsentää myös paistinpannulla, 4 - 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Pese perunat ja kuori punajuuret, kuivaa talouspaperilla, kuutioi ja paista paistinpannussa oliiviöljyssä noin 10 minuuttia.
  • Lisää pannuun etikka, anna sen haihtua ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kääntele puolet marjoista juuresten joukkoon. Pidä lämpimänä pannulla.
  • Kastike: Yhdistä sinappi ja mehutiiviste, lisää öljy ohuena nauhana vähän kerrallaan sekoittaen koko ajan. Mausta suolalla ja murskatulla roseepippurilla.
  • Asettele lautasille rucola, meloni, juusto ja loput marjat ja pirskottele pinnalle 1 rkl kastiketta/annos.
  • Nosta kala ja karhunvatukkalisuke viereen.

LUE MYÖS: Täydellistä uunilohta

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee