Karvaskurkku

Karvaskurkun karvaus häviää kypsennettäessä eli sitä voi käyttää kesäkurpitsan tapaan wokeissa, pataruuissa, täytettynä ja curryissa.

Kypsentämättä karvas karela.

Karvaskurkku, joka tunnetaan myös karvasmelonina (bitter melon) ja karelana, muistuttaa ruttuista avomaankurkkua ja on sukua kesäkurpitsalle. Maku on kypsentämättömänä erittäin karvas.

Meloneihin kuuluvaa karvaskurkkua on käytetty aasialaisessa, afrikkalaisessa ja intialaisessa perinnelääkinnässä ja sen vaikutuksia tutkitaan nyt länsimaisen lääketieteen piirissä.

Paras kumppani

Aasiassa karvaskurkkua nautitaan pikapaistettuna vokkiruuissa, ja se on suosittu myös Karibian ja Intian ruokakulttuureissa. Vietnamissa siitä tehdään myös virvoitusjuomaa.

Karvaskurkun karvaus häviää kypsennettäessä eli sitä voi käyttää kesäkurpitsan tapaan wokeissa, pataruuissa, täytettynä ja curryissa.

Terveysbonus

Laboratoriokokeissa karvaskurkun on osoitettu tuhoavan leukemiasoluja, haimasyöpäsoluja ja hidastavan rintasyöpäsolujen kasvua, mutta lisätutkimuksia tarvitaan.

Oletuksena on, että karvaskurkku estää syöpäsoluja hyödyntämästä sokeria – ilman ravintoa solut heittävät henkensä.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background