Cantaloupe – melonien kuningatar
Cantaloupemeloni on aromikas, ja siinä on muihin meloneihin verrattuna enemmän joitakin vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten kaliumia ja C-vitamiinia. Lue lisää kauniin oranssista hedelmästä täältä.
Cantaloupemeloni on aromikas, ja siinä on muihin meloneihin verrattuna enemmän joitakin vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten kaliumia ja C-vitamiinia. Lue lisää kauniin oranssista hedelmästä täältä.
Sitä pidetään makeista meloneista hienoimpana: cantaloupemeloni on maukas ja mehukas.
Cantaloupemeloni on hieman voimakkaamman makuinen kuin useimmat muut melonit, ja se sisältää myös enemmän ravintoaineita, kuten kaliumia ja C-vitamiinia.
Tunnistat sen pallomaisesta muodosta ja kuoresta, jossa on joko kaunis verkkokuvio tai vihreitä raitoja. Cantaloupemeloni on pinnalta rosoinen, ja sen hedelmäliha on joko vihertävää tai oranssinkeltaista.
Cantaloupemeloni on itse asiassa yksi terveellisimmistä meloneista.
Cantaloupemeloni sisältää eniten esimerkiksi kaliumia ja C-vitamiinia. Se sisältää runsaasti A-vitamiinia ja antioksidantteja, mukaan lukien karotenoideja, jotka antavat poskille kaunista kesäistä hehkua. Melonin kaunis oranssi väri johtuu juuri karotenoidipigmentistä.
Cantaloupemeloni sisältää vain vähän hedelmäsokeria ja vaikeasti sulavaa kuitua, joten se sopii herkkävatsaisillekin.
Lue lisää meloneista: Mikä meloni on terveellisin.
Melonit lukeutuvat vähäkalorisimpiin hedelmiin, eikä cantaloupemeloni ole poikkeus. Sadassa grammassa cantaloupemelonia on 36 kilokaloria.
Ravintosisältö | 100 g cantaloupemelonia |
---|---|
Energia | 23 kcal |
Proteiini | 0,6 g |
Rasva | 0,2 g |
Hiilihydraatti | 4,1 g |
Kuitu | 0,9 g |
Lähde: Fineli
Huomioi nämä viisi seikkaa, niin vältät ylikypsät ja raa’at hedelmät.
Cantaloupemelonin makea hedelmäliha sopii erinomaisesti jälkiruokiin, esimerkiksi hedelmäsalaattiin ja jäätelöön. Valmista siitä esimerkiksi vastustamaton sorbetti: soseuta cantaloupemelonia kananmunan valkuaisen, hunajan ja vaniljan kanssa ja pakasta.
Tai kokeile kaivaa palloraudalla pieniä melonipalleroita, jotka näyttävät kauniilta niin salaateissa kuin perinteisissä vohveleissa.
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä cantaloupemelonista voi valmistaa vastustamattoman kylmän keiton soseuttamalla inkiväärin, appelsiinimehun ja chilin kanssa.
Olemme koonneet tähän muutamia herkullisia melonireseptejä. Hyvää ruokahalua!
Kokonainen cantaloupemeloni säilyy huoneenlämmössä enintään 2 viikkoa.
Kun olet leikannut melonin, säilytä sitä jääkaapissa. Kääri se kelmuun tai ilmatiiviiseen astiaan, niin meloni säilyy jääkaapissa noin yhden viikon.
Muista aina huuhdella meloni ennen leikkaamista, jottei kuoresta pääse hedelmälihaan viruksia, bakteereita tai muita mahdollisia epäpuhtauksia.
Opi lisää meloneista KUNTO PLUSsan oppaasta, jossa esitellään seitsemän terveellistä melonia.