Hedelmäjogurtti ja granolaa

40 minuuttia
212 kcal

Hedelmillä höystetty jogurtti on hyvä aamupala. Vielä paremman siitä tekee granola.

Jogurttia, hedelmiä ja granolaa

RIKS JA RAKS! Omatekoinen granola antaa aamujogurttiin vähän ekstraa.

© wichmann+bendtsen

Hedelmäjogurtti ja granolaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos / 1 stort glas

  • 3 dl paksua jogurttia
  • 4 Viipale melonia
  • 10 viinirypälettä
  • 4 rkl granolaa

Hjemmelavet granola:

  • 2 valkuainen
  • 6 rkl voisulaa
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • merisuolaa
  • 6 rkl vaaleaa hunajaa
  • 8 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl kuorittuja hasselpähkinöitä
  • 2 dl silputtuja taateleita

Valmistus

  • Vaahdota valkuainen.
  • Sekoita joukkoon voisula, vanilja ja ripaus suolaa.
  • Levitä granola tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille. Kypsennä 125 asteessa kierrtoilma­toiminnolla 15 minuuttia.
  • Sekoita ja kypsennä toiset 15 minuuttia, kunnes granola on kullanruskeaa ja rapeaa.
  • Viipaloi meloni ja puolita rypäleet.
  • Lusikoi pari ruokalusikallista lämmintä granolaa jogurtin ja hedelmien päälle.
  • Jäähdytä granola ja pakkaa se kannelliseen lasitölkkiin.

VINKKI! Tee kerralla tupla-annos granolaa jääkaappiin.