Prosciutto-meloni-bulgursalaatti

30 minuuttia
241 kcal

Prosciutto-melonisalaatti sopii noutopöytään, tapastarjoiluun tai rapujen tai broilerin lisäkkeeksi. Hyvää se on myös lounassalaattina.

melonisalaatti

SALAATTI Herkullinen suolaisen prosciutton ja makean melonin yhdistelmä vie suoraan etelän aurinkoon

© wichmann+bendtsen

Prosciutto-meloni-bulgursalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • ⅓ dl täysjyväbulguria
  • cantaloupemeloni
  • avokado
  • 50 g mozzarellaa
  • 8⅓ g pinjansiemeniä
  • 41 g alaattisekoi­ tusta, esimerkiksi rucolaa, vuonankaalia ja pinaattia
  • Kourallinen basilikaa
  • 23 g prosciuttoa tai serranonkinkkua

Viimeistelyyn

  • 1⅓ rkl balsamico­kastiketta
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä siivilässä.
  • Kuutioi meloni, viipaloi avokado, revi mozzarella ja paahda pinjansiemenet.
  • Sekoita salaatti ja mausta mustapippurilla. Tarjoa balsamicokastike erikseen.

VINKKI: Prosciutto-meloni-bulgursalaatti maistuu myös lounaaksi. Pinjansiemenet voi vaihtaa suolamanteleiksi.

VINKKI: Keitä tummaa balsamiviinietikkaa hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes osa nesteestä haihtuu ja siitä tulee paksua kastiketta.

Kunto Plus 12/2023