Kylmä kookoskeitto kampasimpukoiden kera

2,5 tuntia
600 kcal

Kampasimpukoissa on runsaasti proteiinia ja erittäin vähän rasvaa, joten tällä keitolla voit herkutella huoletta.

Keittoa ja simpukoita

HERKKUJA YRTTITARHASTA Syö viikossa 200 g rasvaista kalaa ja yhteensä 350 g kalaa ja äyriäisiä.

© wichmann+bendtsen

Kylmä kookoskeitto kampasimpukoiden kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 tuoretta kampasimpukkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rasia (kevyt)kookosmaitoa
  • ½ vihreää chiliä
  • 1 dl tilliä
  • 1 dl minttua
  • 1 kurkku
  • 1 pieni hunajameloni
  • 1 avokado
  • 4 jääkuutiota
  • 2 Viipale ruisleipää, n. 70 g

Valmistus

  • Viipaloi kampasimpukat kolmeen osaan ja levitä ne suurelle lautaselle. Ripottele niille suolaa ja sokeria ja purista päälle vielä sitruunamehua. Anna kampasimpukoiden vetäytyä jääkaapissa 2–3 tuntia.
  • Viipaloi chili. Kuumenna kookosmaito ja chili kattilassa, mausta suolalla ja nosta sivuun.
  • Huuhdo tilli ja minttu. Kuori ja paloittele kurkku ja meloni ja irrota avokadosta hedelmäliha. Laita ainekset tehosekoittimeen, mutta säästä vähän yrttejä, kurkkua ja melonia keiton päälle.
  • Lisää lämmin kookosmaito. Jos haluat miedomman keiton, siivilöi ensin chilit pois. Sekoita kaikki tehosekoittimella kermaiseksi keitoksi. Lisää jääkuutiot juuri ennen tarjoilua.
  • Annostele lautasille keitto ja kampasimpukat ja koristele kurkulla, melonilla ja yrteillä. Tarjoile ruisleipätikkujen kera.