Kylmä kookoskeitto kampasimpukoiden kera

2,5 tuntia
600 kcal

Kampasimpukoissa on runsaasti proteiinia ja erittäin vähän rasvaa, joten tällä keitolla voit herkutella huoletta.

Keittoa ja simpukoita

HERKKUJA YRTTITARHASTA Syö viikossa 200 g rasvaista kalaa ja yhteensä 350 g kalaa ja äyriäisiä.

© wichmann+bendtsen

Kylmä kookoskeitto kampasimpukoiden kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 tuoretta kampasimpukkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tlk (kevyt)kookosmaitoa
  • ½ vihreää chiliä
  • 1 dl tilliä
  • 1 dl minttua
  • 1 kurkku
  • 1 pieni hunajameloni
  • 1 avokado
  • 4 jääkuutiota
  • 2 Viipale ruisleipää, n. 70 g

Valmistus

  • Viipaloi kampasimpukat kolmeen osaan ja levitä ne suurelle lautaselle. Ripottele niille suolaa ja sokeria ja purista päälle vielä sitruunamehua. Anna kampasimpukoiden vetäytyä jääkaapissa 2–3 tuntia.

  • Viipaloi chili. Kuumenna kookosmaito ja chili kattilassa, mausta suolalla ja nosta sivuun.

  • Huuhdo tilli ja minttu. Kuori ja paloittele kurkku ja meloni ja irrota avokadosta hedelmäliha. Laita ainekset tehosekoittimeen, mutta säästä vähän yrttejä, kurkkua ja melonia keiton päälle.

  • Lisää lämmin kookosmaito. Jos haluat miedomman keiton, siivilöi ensin chilit pois. Sekoita kaikki tehosekoittimella kermaiseksi keitoksi. Lisää jääkuutiot juuri ennen tarjoilua.

  • Annostele lautasille keitto ja kampasimpukat ja koristele kurkulla, melonilla ja yrteillä. Tarjoile ruisleipätikkujen kera.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background