Keittoa ja simpukoita
Herkkuja yrttitarhasta

Syö viikossa 200 g rasvaista kalaa ja yhteensä 350 g kalaa ja äyriäisiä.

© wichmann+bendtsen

Kylmä kookoskeitto kampasimpukoiden kera

Kampasimpukoissa on runsaasti proteiinia ja erittäin vähän rasvaa, joten tällä keitolla voit herkutella huoletta.

keskiviikko 1. elokuuta 2018 teksti Augusta Sørensen

Kylmä kookoskeitto kampasimpukoiden kera

2 annosta

4 tuoretta kampasimpukkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ sitruunan mehu
1 prk (kevyt)kookosmaitoa
½ vihreää chiliä
1 dl tilliä
1 dl minttua
1 kurkku
1 pieni hunajameloni
1 avokado
4 jääkuutiota
2 viipaletta ruisleipää, n. 70 g

Näin valmistat kookoskeiton ja simpukat

  • Viipaloi kampasimpukat kolmeen osaan ja levitä ne suurelle lautaselle. Ripottele niille suolaa ja sokeria ja purista päälle vielä sitruunamehua. Anna kampasimpukoiden vetäytyä jääkaapissa 2–3 tuntia.
  • Viipaloi chili. Kuumenna kookosmaito ja chili kattilassa, mausta suolalla ja nosta sivuun.
  • Huuhdo tilli ja minttu. Kuori ja paloittele kurkku ja meloni ja irrota avokadosta hedelmäliha. Laita ainekset tehosekoittimeen, mutta säästä vähän yrttejä, kurkkua ja melonia keiton päälle.  
  • Lisää lämmin kookosmaito. Jos haluat miedomman keiton, siivilöi ensin chilit pois. Sekoita kaikki tehosekoittimella kermaiseksi keitoksi. Lisää jääkuutiot juuri ennen tarjoilua.
  • Annostele lautasille keitto ja kampasimpukat ja koristele kurkulla, melonilla ja yrteillä. Tarjoile ruisleipätikkujen kera.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 616 kcal
Proteiinia 28 g
Rasvaa 34,7 g
Hiilihydraattia 53,9 g
Kuitua 9,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee