Raparperimehua ja meloniviipale
© wichmann+bendtsen

Raparperi-mansikkamehu

Valmista raikas kesäinen mehu kirpakasta raparperista, raikkaasta vesimelonista ja makeista mansikoista.

tiistai 24. toukokuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Raparperimehu

4 annosta

600 g vesimelonia
1 limetti
400 g pakastemansikoita 


Raparperisiirappi
16 raparperinvartta
⅛ tl steviaa
1 rkl agavesiirappia
1/6 tl vaniljajauhetta
1 dl vettä


Koristeeksi
Tuoreita hedelmiä, marjoja ja yrttejä
Tuoretta inkivääriä ja tippa agavesiirappia

Säästä kaloreissa, syö mansikka

Raparperimehun valmistus

 

  • Edellisenä päivänä: Leikkaa 8 raparperia 3 cm:n paloiksi. Pane raparperinpalat, stevia, agavesiirappi, vanilja ja vesi kattilaan.
  • Keitä 10 minuuttia.
  • Siivilöi liemi sideharsokankaan läpi, jotta saat kauniin punaista mehua.
  • Keitä mehua kokoon 30−40 minuuttia. Tarkkaile mehua keittämisen aikana, ettei neste haihdu kokonaan.
  • Tarjoilupäivänä: Soseuta vesimeloni, limetti ja mansikat tasaiseksi soseeksi.
  • Jaa juoma neljään lasiin ja kaada päälle raparperisiirappi. Koristele tuoreilla hedelmillä, marjoilla ja yrteillä.
  • Tarjoile heti.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 220 kcal
Proteiinia: 5,3 g
Rasvaa: 1,5 g
Hiilihydraatteja: 55 g
Kuitua: 18,5 g 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee