Raparperi-mansikkamehu

50 minuuttia
220 kcal

Valmista raikas kesäinen mehu kirpakasta raparperista, raikkaasta vesimelonista ja makeista mansikoista.

Raparperimehua ja meloniviipale

Raparperimehu

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g vesimelonia
  • ½ limetti
  • 200 g pakastemansikoita

Raparperisiirappi

  • 8 raparperinvartta
  • ½ ripaus steviaa
  • ½ rkl agavesiirappia
  • ½ ripaus vaniljajauhetta
  • ½ dl vettä

Koristeeksi

  • Tuoreita hedelmiä, marjoja ja yrttejä
  • Tuoretta inkivääriä ja tippa agavesiirappia

Raparperimehun valmistus

  • Edellisenä päivänä: Leikkaa 8 raparperia 3 cm:n paloiksi. Pane raparperinpalat, stevia, agavesiirappi, vanilja ja vesi kattilaan.
  • Keitä 10 minuuttia.
  • Siivilöi liemi sideharsokankaan läpi, jotta saat kauniin punaista mehua.
  • Keitä mehua kokoon 30−40 minuuttia. Tarkkaile mehua keittämisen aikana, ettei neste haihdu kokonaan.
  • Tarjoilupäivänä: Soseuta vesimeloni, limetti ja mansikat tasaiseksi soseeksi.
  • Jaa juoma neljään lasiin ja kaada päälle raparperisiirappi. Koristele tuoreilla hedelmillä, marjoilla ja yrteillä.
  • Tarjoile heti.