Vaniljainen mansikka-raparperipiirakka

1 tuntia
199 kcal

Etsitkö hyvän, gluteenittoman piirakan ohjetta? Vahva suositus raparperipiirakalle mansikoilla, vaniljalla ja kreikkalaisella jogurtilla – kerta kaikkiaan nam!

Vaniljainen mansikka- raparperipiirakka

RAPARPERIA – Vaniljainen mansikka-raparperipiirakka

© wichmann+bendtsen

Vaniljainen mansikka-raparperipiirakka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 37 g raparperia
  • 25 g mansikoita
  • ¾ dl tattarijauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl soodaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ dl sokeria
  • ¼ dl kreikkalaista kevytjogurttia
  • ½ munaa
  • ½ rkl sulatettua kookosöljyä

Valmistus

  • Huuhtele ja paloittele raparperi. Puolita tai lohko mansikat.
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jogurtti, munat ja kookosöljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun, tai silikoniseen, halkaisijaltaan 24 cm:n piirakka- tai irtopohjavuokaan. Painele raparperi ja mansikat taikinaan. Kypsennä 175 asteessa 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, piirakka on kypsä.
  • Anna jäähtyä 10 minuuttia. Ota piirakka vuoasta, jos paistoit sen irtopohjavuoassa. Tarjoa rahka- tai jogurttikastikkeen kanssa.

VINKKI Notkista kylmä rahka tai jogurtti sekoittamalla, mausta vaniljalla ja tarjoa lämpimän piiraan seurana.