Vaniljainen mansikka-raparperipiirakka

1 tuntia
199 kcal

Etsitkö hyvän, gluteenittoman piirakan ohjetta? Vahva suositus raparperipiirakalle mansikoilla, vaniljalla ja kreikkalaisella jogurtilla – kerta kaikkiaan nam!

Raparperipiirakka mansikoilla, vaniljalla ja kreikkalaisella jogurtilla

RAPARPERIPIIRAKKA – Tämä herkullinen raparperipiirakka, joka sisältää mansikoita, vaniljaa ja kreikkalaista jogurttia, on sekä gluteeniton että superhyvää!

© wichmann+bendtsen

Vaniljainen mansikka-raparperipiirakka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 37 g raparperia
  • 25 g mansikoita
  • ¾ dl tattarijauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl soodaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ dl sokeria
  • ¼ dl kreikkalaista kevytjogurttia
  • ½ munaa
  • ½ rkl sulatettua kookosöljyä

Valmista raparperipiirakka näin

  • Huuhtele ja paloittele raparperi. Puolita tai lohko mansikat.
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jogurtti, munat ja kookosöljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun, tai silikoniseen, halkaisijaltaan 24 cm:n piirakka- tai irtopohjavuokaan. Painele raparperi ja mansikat taikinaan. Kypsennä 175 asteessa 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, piirakka on kypsä.
  • Anna jäähtyä 10 minuuttia. Ota piirakka vuoasta, jos paistoit sen irtopohjavuoassa. Tarjoa rahka- tai jogurttikastikkeen kanssa.

VINKKI Notkista kylmä rahka tai jogurtti sekoittamalla, mausta vaniljalla ja tarjoa lämpimän piiraan seurana.


Raparperipiirakka – kesän maku

Jos jokin tuo mieleen aurinkoiset päivät ja lämpimät kesäillat, se on lämmin, vastaleivottu raparperipiirakka.

Lue lisää hapokkaista raparperin varsista, jotka sopivat niin kakkuihin kuin piirakoihin.

1 Minkä kanssa raparperipiirakka kannattaa tarjoilla?


Rapaperipiirakka on sekä hapan että makea, ja sen kanssa sopii perinteinen vaniljakastike. Vaihtoehtoisesti lämpimän raparperipiirakan kanssa kannattaa kokeilla vaikka vaniljalla maustettua rahkaa, ranskankermaa tai kreikkalaista jogurttia.

raparperin varsia pöydällä – raparperipiirakka

RAPARPERI sopii hyvin piirakkaan. Jollet käytä kaikkia raparpereja heti, kuori varret kevyesti ja pakasta paloiteltuna.

© iStock

2 Onko raparperi(piirakka) terveellistä?


Raparperi koostuu suurelta osin vedestä, mutta se sisältää myös monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Punavihreissä varsissa on runsaasti ravintokuitua ja C-vitamiinia.

Lue myös: Raparperi – hapan ja terveellinen eikä suinkaan hedelmä

3 Milloin on raparperin sesonki?


Raparperin sesonki on toukokuusta syyskuuhun, ja se on varsinainen kevään airut. Perimätiedon mukaan raparperi on mehukkaimmillaan ennen juhannusta ja muuttuu puisevammaksi juhannuksen jälkeen.

Jos keräät raparperia raparperipiirakkaa varten, muista irrottaa varret nykäisemällä, älä leikkaa niitä, jotta saat satoa vielä seuraavana vuonna herkulliseen raparperipiirakkaan.

raparperi odottaa poimimista raparperipiirakkaan

RAPARPERIA PUUTARHASTA – Voit kasvattaa raparperia raparperipiirakkaa varten puutarhassa tai ruukussa parvekkeella. Muista, että raparperipiirakkaan käytetään vain varret, lehdet ovat myrkyllisiä.

© iStock