Vaniljainen mansikka-raparperipiirakka
Etsitkö hyvän, gluteenittoman piirakan ohjetta? Vahva suositus raparperipiirakalle mansikoilla, vaniljalla ja kreikkalaisella jogurtilla – kerta kaikkiaan nam!
Etsitkö hyvän, gluteenittoman piirakan ohjetta? Vahva suositus raparperipiirakalle mansikoilla, vaniljalla ja kreikkalaisella jogurtilla – kerta kaikkiaan nam!
Jos jokin tuo mieleen aurinkoiset päivät ja lämpimät kesäillat, se on lämmin, vastaleivottu raparperipiirakka.
Lue lisää hapokkaista raparperin varsista, jotka sopivat niin kakkuihin kuin piirakoihin.
Rapaperipiirakka on sekä hapan että makea, ja sen kanssa sopii perinteinen vaniljakastike. Vaihtoehtoisesti lämpimän raparperipiirakan kanssa kannattaa kokeilla vaikka vaniljalla maustettua rahkaa, ranskankermaa tai kreikkalaista jogurttia.
Raparperi koostuu suurelta osin vedestä, mutta se sisältää myös monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Punavihreissä varsissa on runsaasti ravintokuitua ja C-vitamiinia.
Lue myös: Raparperi – hapan ja terveellinen eikä suinkaan hedelmä
Raparperin sesonki on toukokuusta syyskuuhun, ja se on varsinainen kevään airut. Perimätiedon mukaan raparperi on mehukkaimmillaan ennen juhannusta ja muuttuu puisevammaksi juhannuksen jälkeen.
Jos keräät raparperia raparperipiirakkaa varten, muista irrottaa varret nykäisemällä, älä leikkaa niitä, jotta saat satoa vielä seuraavana vuonna herkulliseen raparperipiirakkaan.