Raparperipiirakka
© wichmann+bendtsen

Raparperipiirakkaa ja rahkakastiketta

Tarjoa vieraille keikausraparperipiirakkaa ja rahkakastiketta.

maanantai 23. toukokuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Raparperipiirakka

12 annosta

9 - 11 raparperinvartta
1/6 tl steviaa
1/5 tl vaniljajauhetta
1 tl raastettua inkivääriä
1½ dl vettä


Taikina
175 g mantelijauhoa
50 g kookoskuitujauhetta
50 g tattarijauhoja
2 rkl unikonsiemeniä
1/5 tl steviaa
½ tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljajauhetta
4 munaa
1 sitruunan mehu, ½ sitruunan raastettu kuori
1 dl oliiviöljyä
1 dl maustamatonta rahkaa
3 rkl vaaleaa siirappia
½-1 dl kevytmaitoa


Kastike
6 dl maustamatonta rahkaa
⅛ tl steviaa
2 rkl raparperin keitinlientä

Raparperipiirakan ja rahkakastikkeen valmistus

  • Leikkaa raparperit 5 cm:n paloiksi.
  • Pane ne muiden ainesten kanssa kattilaan ja keitä 3−7 min. Varo keittämästä raparperinpaloja liikaa, etteivät ne menetä muotoaan.
  • Ota raparperinpalat kattilasta ja keitä lientä hetki kokoon.
  • Sekoita keltuaiset, rahka, öljy, siirappi, sitruuna ja maito. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti käännellen taikinaan. Vuoraa tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.
  • Levitä raparperit vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle.
  • Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 45−55 min.
  • Anna jäähtyä ja käännä piiras tarjoiluvadille niin, että raparperit tulevat päälle.
  • Kastike: Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja tarjoa kastike piirakan kanssa.

Yhden annoksen ravintosisältö

Energiaa: 305 kcal
Proteiinia: 13,83 g
Rasvaa: 19,16 g
Hiilihydraattia: 20,25 g
Kuitua: 6 g

Rahka, jogurtti ja skyr ovat mainioita välipaloja ja sopivat hyvin myös erilaisten kastikkeiden pohjaksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee