Raparperipiirakkaa ja rahkakastiketta

1,5 tuntia
305 kcal

Tarjoa vieraille keikausraparperipiirakkaa ja rahkakastiketta.

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • raparperinvartta
  • ¼ ripaus steviaa
  • ¼ ripaus vaniljajauhetta
  • ¼ tl raastettua inkivääriä
  • ¼ dl vettä

Taikina

  • 29 g mantelijauhoa
  • 8⅓ g kookoskuitujauhetta
  • 8⅓ g tattarijauhoja
  • ⅓ rkl unikonsiemeniä
  • ¼ tl steviaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ½ munaa
  • ¼ sitruunan mehu, ½ sitruunan raastettu kuori
  • ¼ dl oliiviöljyä
  • ¼ dl maustamatonta rahkaa
  • ½ rkl vaaleaa siirappia
  • dl kevytmaitoa

Kastike

  • 1 dl maustamatonta rahkaa
  • ¼ ripaus steviaa
  • ⅓ rkl raparperin keitinlientä

Raparperipiirakan ja rahkakastikkeen valmistus

  • Leikkaa raparperit 5 cm:n paloiksi.
  • Pane ne muiden ainesten kanssa kattilaan ja keitä 3−7 min. Varo keittämästä raparperinpaloja liikaa, etteivät ne menetä muotoaan.
  • Ota raparperinpalat kattilasta ja keitä lientä hetki kokoon.
  • Sekoita keltuaiset, rahka, öljy, siirappi, sitruuna ja maito. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti käännellen taikinaan. Vuoraa tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.
  • Levitä raparperit vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle.
  • Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 45−55 min.
  • Anna jäähtyä ja käännä piiras tarjoiluvadille niin, että raparperit tulevat päälle.
  • Kastike: Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja tarjoa kastike piirakan kanssa.