Raparperipiirakka
© wichmann+bendtsen

Raparperipiirakkaa ja rahkakastiketta

Tarjoa vieraille keikausraparperipiirakkaa ja rahkakastiketta.

maanantai 23. toukokuuta 2016 teksti M. Kristensen

Raparperipiirakka

12 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 75 minuuttia

Aika yhteensä: 1,5 tunti

AINEKSET

9 - 11 raparperinvartta

1/6 tl steviaa

1/5 tl vaniljajauhetta

1 tl raastettua inkivääriä

1 ½ dl vettä

Taikina

175 g mantelijauhoa

50 g kookoskuitujauhetta

50 g tattarijauhoja

2 rkl unikonsiemeniä

1/5 tl steviaa

½ tl leivinjauhetta

¼ tl vaniljajauhetta

4 munaa

1 sitruunan mehu, ½ sitruunan raastettu kuori

1 dl oliiviöljyä

1 dl maustamatonta rahkaa

3 rkl vaaleaa siirappia

½-1 dl kevytmaitoa

Kastike

6 dl maustamatonta rahkaa

⅛ tl steviaa

2 rkl raparperin keitinlientä

Raparperipiirakan ja rahkakastikkeen valmistus

  • Leikkaa raparperit 5 cm:n paloiksi.

  • Pane ne muiden ainesten kanssa kattilaan ja keitä 3−7 min. Varo keittämästä raparperinpaloja liikaa, etteivät ne menetä muotoaan.
  • Ota raparperinpalat kattilasta ja keitä lientä hetki kokoon.
  • Sekoita keltuaiset, rahka, öljy, siirappi, sitruuna ja maito. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti käännellen taikinaan. Vuoraa tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.
  • Levitä raparperit vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle.
  • Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 45−55 min.
  • Anna jäähtyä ja käännä piiras tarjoiluvadille niin, että raparperit tulevat päälle.
  • Kastike: Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja tarjoa kastike piirakan kanssa.

Yhden annoksen ravintosisältö

Energiaa: 305 kcal

Proteiinia: 13,83 g

Rasvaa: 19,16 g

Hiilihydraattia: 20,25 g

Kuitua: 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee