Raparperipiirakka
12 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 75 minuuttia
Aika yhteensä: 1,5 tunti
AINEKSET
9 - 11 raparperinvartta
1/6 tl steviaa
1/5 tl vaniljajauhetta
1 tl raastettua inkivääriä
1 ½ dl vettä
Taikina
175 g mantelijauhoa
50 g kookoskuitujauhetta
50 g tattarijauhoja
2 rkl unikonsiemeniä
1/5 tl steviaa
½ tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljajauhetta
4 munaa
1 sitruunan mehu, ½ sitruunan raastettu kuori
1 dl oliiviöljyä
1 dl maustamatonta rahkaa
3 rkl vaaleaa siirappia
½-1 dl kevytmaitoa
Kastike
6 dl maustamatonta rahkaa
⅛ tl steviaa
2 rkl raparperin keitinlientä
Raparperipiirakan ja rahkakastikkeen valmistus
Leikkaa raparperit 5 cm:n paloiksi.
- Pane ne muiden ainesten kanssa kattilaan ja keitä 3−7 min. Varo keittämästä raparperinpaloja liikaa, etteivät ne menetä muotoaan.
- Ota raparperinpalat kattilasta ja keitä lientä hetki kokoon.
- Sekoita keltuaiset, rahka, öljy, siirappi, sitruuna ja maito. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti käännellen taikinaan. Vuoraa tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.
- Levitä raparperit vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle.
- Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 45−55 min.
- Anna jäähtyä ja käännä piiras tarjoiluvadille niin, että raparperit tulevat päälle.
- Kastike: Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja tarjoa kastike piirakan kanssa.
Yhden annoksen ravintosisältö
Energiaa: 305 kcal
Proteiinia: 13,83 g
Rasvaa: 19,16 g
Hiilihydraattia: 20,25 g
Kuitua: 6 g