Raparperipiirakkaa ja rahkakastiketta
Tarjoa vieraille keikausraparperipiirakkaa ja rahkakastiketta.
Tarjoa vieraille keikausraparperipiirakkaa ja rahkakastiketta.
Leikkaa raparperit 5 cm:n paloiksi.
Pane ne muiden ainesten kanssa kattilaan ja keitä 3−7 min. Varo keittämästä raparperinpaloja liikaa, etteivät ne menetä muotoaan.
Ota raparperinpalat kattilasta ja keitä lientä hetki kokoon.
Sekoita keltuaiset, rahka, öljy, siirappi, sitruuna ja maito. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti käännellen taikinaan. Vuoraa tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.
Levitä raparperit vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle.
Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 45−55 min.
Anna jäähtyä ja käännä piiras tarjoiluvadille niin, että raparperit tulevat päälle.
Kastike: Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja tarjoa kastike piirakan kanssa.