Terveellisiä reseptejä Jälkiruoka Raparperip... Raparperipiirakkaa ja rahkakastiketta 1,5 tuntia 305 kcal Tarjoa vieraille keikausraparperipiirakkaa ja rahkakastiketta. Teksti: Michelle Kristensen 23. toukokuuta 2016 Raparperipiirakka Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1½ raparperinvartta ¼ ripaus steviaa ¼ ripaus vaniljajauhetta ¼ tl raastettua inkivääriä ¼ dl vettä Taikina 29 g mantelijauhoa 8⅓ g kookoskuitujauhetta 8⅓ g tattarijauhoja ⅓ rkl unikonsiemeniä ¼ tl steviaa ¼ tl leivinjauhetta ¼ tl vaniljajauhetta ½ munaa ¼ sitruunan mehu, ½ sitruunan raastettu kuori ¼ dl oliiviöljyä ¼ dl maustamatonta rahkaa ½ rkl vaaleaa siirappia dl kevytmaitoa Kastike 1 dl maustamatonta rahkaa ¼ ripaus steviaa ⅓ rkl raparperin keitinlientä Raparperipiirakan ja rahkakastikkeen valmistus Leikkaa raparperit 5 cm:n paloiksi. Pane ne muiden ainesten kanssa kattilaan ja keitä 3−7 min. Varo keittämästä raparperinpaloja liikaa, etteivät ne menetä muotoaan. Ota raparperinpalat kattilasta ja keitä lientä hetki kokoon. Sekoita keltuaiset, rahka, öljy, siirappi, sitruuna ja maito. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti käännellen taikinaan. Vuoraa tasapohjainen vuoka leivinpaperilla. Levitä raparperit vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle. Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 45−55 min. Anna jäähtyä ja käännä piiras tarjoiluvadille niin, että raparperit tulevat päälle. Kastike: Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja tarjoa kastike piirakan kanssa. Lue myös: Parhaat terveelliset suolaiset piirakat – ohjeet täältä RahkaRaparperi