Lettuja ja mustikoita
© wichmann+bendtsen

Kuohkeat mustikkaletut ja mustikkarahkaa

Terveellinen jälkiruoka, joka vie kielen mennessään! Kuohkeiden lettujen kaverina maistuu mustikkarahka.

tiistai 14. helmikuuta 2017 teksti S. Leth

Kuohkeat mustikkaletut ja mustikkarahkaa

2 hengelle

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

1 erittäin kypsä banaani

2 munaa

1½ dl kaurahiutaleita

½ tl vaniljajauhetta

1/3 tl leivinjauhetta

puolen luomusitruunan raastettu kuori

1 rkl sitruunamehua

½ dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja

½ tl kookosöljyä paistamiseen

Mustikkarahka

½ dl pakastettuja mustikoita

1 dl 1 dl rahkaa

1/3 tl vaniljajauhetta

2 rkl sitruunamehua

puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori

½ rkl akaasiahunajaa

Päälle

½ dl mustikoita

5 g raastettua tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)

Lettujen ja mustikkarahkan valmistus

  • Sekoita mustikoita lukuunottamatta kaikki taikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
  • Kuumenna paistinpannu ja sulata kookosöljy.
  • Annostele taikinaa pannulle.
  • Leivinjauhetta sisältävät amerikkalaistyyppiset letut turpoavat pannulla ja niistä tulee paksumpia kuin tavallisista.
  • Ripottele 1 tl mustikoita pannulla paistuvan letun päälle.
  • Paista lettua pari minuuttia, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä, ja pohja on kauniin kullanruskea.
  • Käännä lettu ja paista vielä noin 1 minuutti.
  • Sekoita mustikkarahkan ainekset.
  • Annostele letuille mustikkarahka ja mustikoita.
  • Raasta päälle tummaa suklaata.

Letut ja lettutaikina – lisää herkullisiä ohukaisreseptejä täältä!

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 352 kcal

Proteiinia: 17,4 g

Rasvaa: 12,3 g

Hiilihydraattia: 45,9 g

Kuitua: 5,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee