Kuohkeat mustikkaletut ja mustikkarahkaa

45 minuuttia
352 kcal

Terveellinen jälkiruoka, joka vie kielen mennessään! Kuohkeiden lettujen kaverina maistuu mustikkarahka.

Lettuja ja mustikoita

Kuohkeat mustikkaletut ja mustikkarahkaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 1 erittäin kypsä banaani
  • 2 munaa
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ⅓ tl leivinjauhetta
  • puolen luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja
  • ½ tl kookosöljyä paistamiseen

Mustikkarahka

  • ½ dl pakastettuja mustikoita
  • 1 dl 1 dl rahkaa
  • ⅓ tl vaniljajauhetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
  • ½ rkl akaasiahunajaa

Päälle

  • ½ dl mustikoita
  • 5 g raastettua tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)

Lettujen ja mustikkarahkan valmistus

  • Sekoita mustikoita lukuunottamatta kaikki taikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.

  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.

  • Kuumenna paistinpannu ja sulata kookosöljy.

  • Annostele taikinaa pannulle.

  • Leivinjauhetta sisältävät amerikkalaistyyppiset letut turpoavat pannulla ja niistä tulee paksumpia kuin tavallisista.

  • Ripottele 1 tl mustikoita pannulla paistuvan letun päälle.

  • Paista lettua pari minuuttia, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä, ja pohja on kauniin kullanruskea.

  • Käännä lettu ja paista vielä noin 1 minuutti.

  • Sekoita mustikkarahkan ainekset.

  • Annostele letuille mustikkarahka ja mustikoita.

  • Raasta päälle tummaa suklaata.

Letut ja lettutaikina – lisää herkullisiä ohukaisreseptejä täältä!