Karista kilot tabata-treenin avulla

Tabata on rankkaa ja tehokasta. Täydellinen valinta sille, jolla ei olisi aikaa treenille. Harjoitteet videoina täällä

perjantai 12. joulukuuta 2014 teksti M. Kristensen

Näin teet tabata-treenin 

LÄMMITTELY 10 MINUUTTIA 

Lämmittele 10 liikkeellä. Lihasten täytyy olla hyvin lämmitellyt, jotta ne kestävät rasitusta heti ohjelman alusta alkaen. Lämmittelyn avulla vältät vammat, jotka iskevät helpommin kylmiin lihaksiin. Tee jokaista lämmittelyliikettä 30 sekuntia ja käy sitten liikkeet läpi vielä toiseen kertaan.

TABATA: 14 MINUUTTIA

Tabata-treeni rakentuu niin, että teet yhtä harjoitetta täysillä 20 sekunnin ajan ja pidät perään 10 sekunnin tauon. Tee tämä yhteensä 8 kertaa, mihin kuluu 4 minuuttia. Tämä on yksi tabata-kierros. 

KUNTO PLUSsan Fatburner Special -ohjelmassa tehdään 3 kierrosta tabata-treeniä ja pidetään kierrosten välissä minuutin tauko. Kolmen kierroksen tekeminen vie siis 14 minuuttia. 

Alta löydät runsaasti tehokkaita harjoitteita, joista tabata-treenin voi rakentaa. Valitse 3 harjoitetta tabata-treeniisi ja tee yksi tabata-kierros (4 minuuttia) yhdellä ja samalla harjoitteella ennen kuin vaihdat harjoitetta.

Harjoitteet on ryhmitelty valmiiksi tabata-treeniin sopivalla tavalla, joten kannattaa tehdä ne näin: 1-3, 4-6, 7-9 jne. Mutta voit tietysti myös valita itse harjoitteet.

JÄÄHDYTTELY: 6 MINUUTTIA
Hidasta sykettä. Juokse rennosti paikallaan tai venyttele kuusi minuuttia.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee