Herkulliset ja terveelliset puuroletut
Puuroletut ovat loistava tapa käyttää ylijäänyt puuro. Voit valmistaa puurolettuja riisipuurosta, kaurapuurosta tai muista puurontähteistä. Tässä on helppo ja herkullinen resepti.
Puuroletut ovat loistava tapa käyttää ylijäänyt puuro. Voit valmistaa puurolettuja riisipuurosta, kaurapuurosta tai muista puurontähteistä. Tässä on helppo ja herkullinen resepti.
Puuroletut sopivat erinomaisesti aamiaiseksi, brunssille, välipalaksi tai lounasevääksi. Ja ne on superhelppo valmistaa.
VINKKI Jos sinulla ei ole vaniljatankoa, voit korvata sen vaniljasokerilla. Voit myös lisätä makua lisäämällä taikinaan esimerkiksi kardemummaa, kanelia, kaakaojauhetta, raastettua sitruunankuorta tai hieman sitruunamehua.
VINKKI Jos lettuihin käyttämässäsi puurontähteissä ei ole suolaa, voit lisätä suolaa ripauksen samalla kuin lisäät taikinaan vaniljansiemenet. Suola korostaa ja täydentää muiden ainesosien makua.
Kyllä, puuroletut voi hyvin pakastaa. Pane pakastettavien lettujen väliin leivinpaperia, niin voit helposti napata pakastimesta yhden tai pari välipalaksi tai lounaaksi. Puuroletut säilyvät pakastimessa 2–3 kuukautta.
Sulata letut hitaasti jääkaapissa ja lämmitä pannulla tai uunissa. Voit myös lämmittää puuroletut jäisinä mikroaaltouunissa tai airfryerissa.
Puuroletut säilyvät muutaman päivän jääkaapissa.
Säilytä puuroletut ilmatiiviissä astiassa tai pakastepussissa, jotta niihin ei tartu makuja jääkaapista. Jos haluat säilyttää niitä pidempään, pakasta ne – mieluiten heti paistamisen jälkeen jäähtyneinä.
Kyllä, puuroletuista saa helposti terveellisiä. Se riippuu taikinan ainesosista ja lisukkeista.