nainen katsoo alas

Syö oikein lepopäivänä

Harjoitusten välissä pidettävinä lepopäivinä kannattaa välttää suuria määriä hiilihydraatteja, ja muutenkin energiansaannin tulisi olla vähäisempää kuin treenipäivinä.

perjantai 1. huhtikuuta 2016 teksti M. Kreutzer

Lepopäivien ravitsemus

Tavallisiin treenipäiviin verrattuna energian saannin tulee olla noin 500 kaloria pienempi päivinä, jolloin ei harrasta liikuntaa. Helppo keino on vähentää tärkkelyksen määrää eli välttää suuria määriä leipää, pastaa ja perunoita, koska niiden hiilihydraatteja tarvitaan lihasten poltto­aineeksi lähinnä treenipäivinä.

Ateriasuunnitelma

 • Aamiainen
  Aloita päiväsi viher­smoothiella. Omena, kaali, cashewpähkinä, rahka, inkivääri ja tilkka sitruunaa sekoitettuna ihanaksi juomaksi antaa räväkän startin päivään.
 • Aamupäivä
  Helpota taukoa aamiaisen ja lounaan välillä ja syö avokado.
 • Lounas
  Syötkö omia eväitä vai käytkö lounaalla työpaikkaruokalassa? Jos syöt omia eväitäsi, niin tee kotona esimerkiksi herkullinen ruisvoileipä, jossa on kaksi viipaletta täysjyväruisleipää, vähän majoneesia sekä kala- ja avokadoviipaleita.
 • Iltapäivä
  Huolehdi verensokerin tasaisuudesta oikea-aikaisella välipalalla. Yritä syödä se, ennen kuin verensokeri laskee ja pullanhimo iskee. Hyvä valinta on näkkileipä, jonka päällä on raejuustoa ja rapeita kasviksia.
 • Ilta
  Tee wokkiannos, jossa on 100 g marinoitua naudanlihaa kuutioina ja 300 g kasviksia paistettuna kevyesti lusikallisessa oliiviöljyä. Keitä lisukkeeksii 25–30 grammaa täysjyvänuudeleita tai syö viipale rouheleipää. Lepopäivinä et tarvitse enempää tärkkelystä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee