Proteiinia 4 eri tarpeeseen

Eri versiot aterioista painonhallintaan, lihasten rakennusaineeksi ja yleensä terveelliseen ravitsemukseen.

Kasvatatko lihaksia tai haluatko pitää painosi kurissa tai syödä terveellisesti? Valitse itsellesi parhaiten sopivat ateriat, niin saat tarvettasi vastaavasti proteiinia, hiilihydraattia ja terveellisiä rasvoja.

LUE MYÖS: Torju matala-asteinen tulehdus – syö näin

AAMIAINEN: Rahkaa ja mysliä

Laihduttajalle: 150 g maitorahkaa ja 30 g mysliä, 5 saksanpähkinää ja 10 mantelia.
Treenaajalle: 200 g maitorahkaa ja 45 g mysliä, 1 viipaloitu banaani, 2 tuoretta taatelia pieninä paloina, 10 mantelia ja 3 rouhittua saksanpähkinää.
Terveyden edistäjälle: 45 g mysliä ja 250 ml kevytmaitoa, 1 viipaloitu banaani, 10 mantelia, 3 rouhittua saksanpähkinää.

Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.

LOUNAS: Ruisleipää ja makrillia

Laihduttajalle: 1 viipale ruisleipää ja 1 prk tomaattimakrillia.

Treenaajalle: 2 viipaletta ruisleipää ja 1 prk tomaattimakrillia. Lisäksi 100 g porkkanoita ja 1/3 maissintähkää.

Terveyden edistäjälle: 1 viipale ruisleipää ja ½ prk tomaattimakrillia sekä hiukan majoneesia. Lisäksi 200 g porkkanoita ja 1 maissintähkä.

KATSO MYÖS: Proteiinipitoiset ruoka-aineet

PÄIVÄLLINEN: Lohta ja maa-artisokkaa

Laihduttajalle: 125 g uunilohta. Lisäksi 200 g ohueksi viipaloitua maa-artisokkaa, päälle 1 rkl vaaleaa balsamicoa ja 1 tl oliiviöljyä. Ripottele pinnalle ½ tuoretta taatelia hienonnettuna.
Treenaajalle: 125 g uunilohta. Lisäksi 200 g ohueksi viipaloitua maa-artisokkaa, 1 rkl vaaleaa balsamicoa ja 1 tl oliiviöljyä. Ripottele pinnalle 1 ½ tuoretta taatelia hienonnettuna. Lisäksi 1 täysjyväsämpylä.
Terveyden edistäjälle: 80 g uunilohta. Lisäksi 200 g ohueksi viipaloitua maa-artisokkaa, 1 rkl vaaleaa balsamicoa ja 1 tl oliiviöljyä. Ripottele pinnalle 1 ½tuoretta taatelia hienonnettuna. Lisäksi 1 täysjyväsämpylä.

Herkullinen ja terveellinen päivällinen onnistuu vähälläkin vaivalla. Täältä löydät reseptit maukkaisiin päivällisaterioihin, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa.

VÄLIPALA: Näkkileipää, juustoa ja marjoja

Laihduttajalle: 1 pala näkkileipää ja 1 ½ viipaletta 17 % juustoa. Lisäksi 75 g mustikoita.
Treenaajalle: 2 palaa näkkileipää ja 2 viipaletta 17 % juustoa. Lisäksi 75 g mustikoita.
Terveyden edistäjälle: 2 palaa näkkileipää ja ½ tl voita sekä 1 viipale 17 % juustoa. Lisäksi 75 g mustikoita.