Miten punajuurimehulla saa lisävauhtia?

Oikea määrä punajuurimehua oikeaan aikaan antaa lisävauhtia esim. Juoksuun, luisteluun, hiihtoon, pyöräilyyn tai uintiin. Seuraavassa kerrotaan miten punajuuri toimii.

Punajuurimehu alentaa verenpainetta, lievittää elimistön tulehdustiloja ja vieläpä parantaa suorituskykyä!

Tutkimukset osoittavat, että punajuurimehu lisää hapenottokykyä jopa siinä määrin, että se parantaa juoksuvauhtia 5 sekuntia kilometrillä eli lähes minuutin 10 kilometrillä. Vastaavan vaikutuksen aikaansaamiseksi useimpien tarvitsee treenata kuukausia.

Tutkimuksissa tarkasteltiin punajuurimehun vaikutusta nimenomaan juoksutuloksiin, mutta hapenottokyvyn kohentuminen toimii samoin kaikissa kestävyyslajeissa: pyöräilyssä, hiihdossa, luistelussa, uinnissa jne.

Käytä punajuurimehua näin

Totuta elimistösi punajuurimehuun. Punajuurimehu sisältää luontaisesti sokereita, jotka voivat panna tottumattomalta pakin sekaisin. Totuta elimistö pikku hiljaa annosta kasvattaen siihen, että nautit punajuurimehua suorituspäivänä, ettei kilpailu mene pilalle vatsanväänteiden vuoksi.

Sopivan määrän punajuurimehua saa kätevimmin punajuurishotista, jossa mehu on tiivistetyssä muodossa. Tiivistemehua saa hyvinvarustetuista urheiluravinneliikkeistä. Jos uskot luonnollisen mehun ylivoimaan, nauti 6 dl tuorepuristettua punajuurimehua 2–3 tuntia ennen suoritusta.

Vaikutus on suurimmillaan parin kolmen tunnin jälkeen, minkä jälkeen se hiipuu hiljalleen kahdentoista tunnin kuluessa. Suorituskyvyn maksimoimiseksi punajuurimehu on nautittava ennen suoritusta. Vaikutus ei siis ole välitön.

Punajuuri-piparjuurishotti

Ainekset 4 shottiin

2 dl punajuurimehua
0,75 dl omenamehua
½ dl pakastettuja mustaherukoita
1 tl agavesiirappia tai hunajaa
½ tl pellavansiemenöljyä
1 rkl raastettua piparjuurta

Valmistus

  • Pane kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita perusteellisesti.
  • Anna juoman vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta piparjuuren maku pääsee kunnolla esiin.

Terveysbonus Shotissa on runsaasti folaattia ja C-vitamiinia sekä kaliumia, joka tekee hyvää verenpaineelle.