5 ravitsemusperiaatetta, jotka tukevat treeniä

Laihtuminen vain kuntosalilla rehkimällä on vaikeaa. Tehokkainta on yhdistää treeni terveelliseen ruokavalioon. Katso, mitkä 5 ravitsemusperiaatetta auttavat vahvistamaan kehoa ja laihtumaan.

Nainen syö proteiinia, hoikistu kuntosalitreenillä

HALUATKO TULOKSIA NOPEASTI? Syö viiden ravitsemusperiaatteen mukaisesti, niin tuet treeniä optimaalisesti.

© iStock

5 ravitsemusperiaatetta, jotka tukevat treeniä

Kun tavoitteena on hoikka ja vahva keho, ruoka on yhtä tärkeässä osassa kuin treeni. Kun syöt seuraavien viiden ravitsemusperiaatteen mukaisesti, saat ruuasta vähemmän kaloreita mutta samalla kylläisyyden tunne säilyy pidempään.

Haluatko hoikistua kuntosalitreenin avulla? Katso, millaisen ohjelman henkilökohtainen valmentaja laati.

1. Proteiinia joka aterialla

Proteiini lisää kylläisyyttä ja auttaa korjaamaan treenin aiheuttamia pieniä lihasvaurioita ja näin kasvattamaan lihasmassaa. Nauti proteiinia mieluusti jo heti herättyäsi – esimerkiksirahka ja kananmuna maistuvat aamupalalla.

Ateriasuunnitelma: Näin tankkaat proteiinia aamulla, päivällä ja illalla

2. Runsaasti kasviksia

Kasviksista saat vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua sekä kylläistä oloa mutta vain niukalti energiaa. Kasviksia kannattaa syödä joka aterialla – vaikkapa kirsikkatomaatit ja paprika ovat raikkaita makupaloja jo aamiaisella.

Näin ujutat lisää kasviksia arjen aterioille

3. Kuitua hyvistä hiilareista

Vaihda valkoiset höttöhiilareiden lähteet runsaasti kuitua sisältäviin täysjyvätuotteisiin, jotka lisäävät kylläisyyttä ja edistävät suolen toimintaa.

Täältä löydät terveellisiä vaihtoehtoja pastalle, riisille, perunalle ja leivälle

4. Rajoitetusti rasvaa

Rasva sisältää grammaa kohden ­tuplasti enemmän energiaa kuin esimerkiksi hiilihydraatti muttei lisää kylläisyyttä yhtä hyvin. Terveellisiä rasvoja saat muun muassa kalasta, oliiviöljystä, pähkinöistä ja avokadosta.

Opas hyvien ja huonojen rasvojen lähteisiin

5. Lautasmallin mukaan

Vanha kunnon lautasmalli toimii yhä: puolet kasviksia, neljäosa proteiinia ja neljäsosa hiilihydraattia. Jos ateria ei muuten sisällä hyviä rasvoja, lisää siihen 1 rkl oliiviöljyä tai 15 mantelia.

LUE MYÖS: Torju matala-asteinen tulehdus – syö näin

Lautasmalli

JAA LAUTANEN 3 OSAAN: - 1/4 proteiinin lähteille

  • Enintään 1/4 lisukkeille
  • Vähintään 1/2 vihanneksille