Vaihda hiilihydraattipommit terveellisempiin valintoihin

Aterioista tulee kevyempiä ja terveellisempiä, kun jättää pois turhan tärkkelyksen. Tavallisen pastan, riisin, perunoiden ja leivän vaihtaminen  kuitupitoisiin ja vihreisiin vaihtoehtoihin kannattaa – ja makukin vain paranee.

Nainen syö pastaa käsin kattilasta

Hyvästi tärkkelyspitoiset pasta, riisi, leipä ja perunat

Tervetuloa uudet hyvät hiilarit!

Tiedät varmasti, että suuri keko riisiä, pastaa tai perunoita ruokalautasella ei ole hyväksi sen enempää terveydelle kuin vyötäröllekään. Mutta kun se maistuu niin hyvältä! Mihin sen muka voisi vaihtaa? Salaatti kyllä syntyy nopeasti, mutta alkaa myös äkkiä tuntua tylsältä, eivätkä lempiruuat maistu miltään ilman niihin kuuluvaa lisuketta, puhumattakaan siitä, että tärkkelys täyttää vatsaa mukavasti. Mitä olisi lasagne ilman pastaa, currybroileri ilman riisiä tai hampurilainen ilman sämpylää?

Tärkkelyspitoiset lisukkeet kannattaa ehdottomasti vaihtaa ainakin niiden terveellisempiin vaihtoehtoihin. Esimerkiksi valkoisen riisin, leivän ja pastan voi vaihtaa täysjyvätuotteisiin ja vanhojen, kaikki vitamiininsa menettäneiden perunoiden sijasta kannattaa syödä kuorineen keitettyjä uusia perunoita. Sillä tavoin saa sekä enemmän vitamiineja että lisää ravintokuitua, joka lisää kylläisyydentunnetta ja edistää ruuansulatusta.

Jos haluat suosia kaikkein terveellisimpiä vaihtoehtoja, voit vaihtaa tärkkelyspitoiset lisukkeet kasviksiin. Näin saat ravintokuidun, vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi myös runsaasti antioksidantteja ja vähennät merkittävästi aterioiden energiaa.

Kerromme, miten vaihdat helposti tärkkelyspitoiset lisukkeet terveellisempiin mausta tinkimättä.