Tomaatti vahvistaa vastustuskykyä
Helposti nautittava tomaatti on yksi parhaita lykopeeni-antioksidantin lähteitä. Lykopeeni antaa tomaatille sen väkevänpunaisen värin.
Helposti nautittava tomaatti on yksi parhaita lykopeeni-antioksidantin lähteitä. Lykopeeni antaa tomaatille sen väkevänpunaisen värin.
Lykopeeni kuuluu värikkääseen karoteenien ryhmään, ja sen on useissa tutkimuksissa havaittu tehostavan immuunipuolustusta. Lykopeenin antioksidatiivisen vaikutuksen lisäksi tomaatti auttaa elimistöä suojautumaan sydän- ja verisuoniongelmia vastaan. Kaiken muun hyvän lisäksi tämä mehukas kasvis auttaa ihoa pysymään nuorekkaana. Tomaatteja kannattaakin popsia sekä kypsennettynä että sellaisenaan.
Lue myos: Vastustuskyky vahvaksi
Tässä toinen konsti immuunipuolustuksen vahvistukseen.
Aurinkokuivatut tomaatit ovat näistä vaihtoehdoista terveellisimmät. Niissä on runsaasti A- ja C-vitamiinia ja eniten ihon ja immuunipuolustuksen hyvinvointia edistävää voimakasta antioksidanttia, lykopeenia. Tomaatin lykopeenipitoisuus nousee kuumennettaessa, joten lykopeenia on myös ketsupissa.
Valmistusvinkki: Puolikuivatut tomaatit
Leikkaa tomaatit lohkoiksi, levitä ne leivinpaperille uunipellille ja ripottele pinnalle merisuolaa, pippuria, oliiviöljyä ja ripaus ruokosokeria. Paista 90-asteisessa uunissa 3 tuntia. Käytä salaateissa, pastaruuissa ja leivän päällä.