Tomaatti vahvistaa vastustuskykyä
Helposti nautittava tomaatti on yksi parhaita lykopeeni-antioksidantin lähteitä. Lykopeeni antaa tomaatille sen väkevänpunaisen värin.
Helposti nautittava tomaatti on yksi parhaita lykopeeni-antioksidantin lähteitä. Lykopeeni antaa tomaatille sen väkevänpunaisen värin.
Lykopeeni kuuluu värikkääseen karoteenien ryhmään, ja sen on useissa tutkimuksissa havaittu tehostavan immuunipuolustusta. Lykopeenin antioksidatiivisen vaikutuksen lisäksi tomaatti auttaa elimistöä suojautumaan sydän- ja verisuoniongelmia vastaan. Kaiken muun hyvän lisäksi tämä mehukas kasvis auttaa ihoa pysymään nuorekkaana. Tomaatteja kannattaakin popsia sekä kypsennettynä että sellaisenaan.
Tässä toinen konsti immuunipuolustuksen vahvistukseen.
Aurinkokuivatut tomaatit ovat näistä vaihtoehdoista terveellisimmät. Niissä on runsaasti A- ja C-vitamiinia ja eniten ihon ja immuunipuolustuksen hyvinvointia edistävää voimakasta antioksidanttia, lykopeenia. Tomaatin lykopeenipitoisuus nousee kuumennettaessa, joten lykopeenia on myös ketsupissa.
Valmistusvinkki: Puolikuivatut tomaatit
Leikkaa tomaatit lohkoiksi, levitä ne leivinpaperille uunipellille ja ripottele pinnalle merisuolaa, pippuria, oliiviöljyä ja ripaus ruokosokeria. Paista 90-asteisessa uunissa 3 tuntia. Käytä salaateissa, pastaruuissa ja leivän päällä.