½
kg
tuoreita sydänsimpukoita (tai sinisimpukoita)
2
valkosipulin kynttä
½
punainen chilipaprika
½
ruukullinen silopersiljaa silputtuna - n. 4 rkl pannuun ja 4 rkl koristeeksi
1
rkl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa, mustapippuria
1
dl
valkoviiniä (tai kasvislientä tai vettä)
½
rasia
säilyketomaatteja
Salaatti
½
kourallista
friseesalaattia
½
kourallista
salaattisikuria
100
g
San Marzano- tai kirsikkatomaatteja
Kastike
½
dl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
¼
dl
punaviinietikkaa
merisuolaa, mustapippuria
Valmistus
Huuhtele ja harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi. Heitä pois simpukat, joiden kuori on rikki, sekä sellaiset, joiden kuori ei sulkeudu, kun kuorta kopauttaa. Pane simpukat odottamaan kylmään, kevyesti suolattuun veteen.
Kuori valkosipuli ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi. Silppua chili.
Huuhtele ja linkoa persilja, silppua se ja jaa silppu kahteen osaan. Kuullota valkosipuli 1 rkl:ssa öljyä suuressa kasarissa. Lisää chili ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada simpukoista vesi. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä napauttaa.
Kaada simpukat ja valkoviini valkosipulin joukkoon. Anna nesteen kiehua kunnes simpukat avautuvat.
Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
Lisää tomaatit ja anna niiden kuumentua läpikotaisin.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kypsennä pasta 4 l:ssa vettä, johon on lisätty 4 tl suolaa.
Sekoita pasta, simpukat ja tomaatti.
Koristele annokset persiljasilpulla. Huuhtele ja linkoa salaatit ja asettele ne kulhoon puolikkaiden tomaattien kanssa.
Sekoita kastikeainekset ja pirskottele salaatille n. 1 rkl kastiketta/annos.