Simpukoita italialaisittain: Spaghetti vongole ja salaattia

30 minuuttia
551 kcal

Eteläitalialainen pastaklassikko vie ajatukset Calabrian aurinkoon ja Joonianmeren sineen.

Spaghetti vongole ja salaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g täysjyväspagettia
  • ½ kg tuoreita sydänsimpukoita (tai sinisimpukoita)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ punainen chilipaprika
  • ½ ruukullinen silopersiljaa silputtuna - n. 4 rkl pannuun ja 4 rkl koristeeksi
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • merisuolaa, mustapippuria
  • 1 dl valkoviiniä (tai kasvislientä tai vettä)
  • ½ rasia säilyketomaatteja

Salaatti

  • ½ kourallista friseesalaattia
  • ½ kourallista salaattisikuria
  • 100 g San Marzano- tai kirsikkatomaatteja

Kastike

  • ½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ¼ dl punaviinietikkaa
  • merisuolaa, mustapippuria

Valmistus

  • Huuhtele ja harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi. Heitä pois simpukat, joiden kuori on rikki, sekä sellaiset, joiden kuori ei sulkeudu, kun kuorta kopauttaa. Pane simpukat odottamaan kylmään, kevyesti suolattuun veteen.
  • Kuori valkosipuli ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi. Silppua chili.
  • Huuhtele ja linkoa persilja, silppua se ja jaa silppu kahteen osaan. Kuullota valkosipuli 1 rkl:ssa öljyä suuressa kasarissa. Lisää chili ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada simpukoista vesi. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä napauttaa.
  • Kaada simpukat ja valkoviini valkosipulin joukkoon. Anna nesteen kiehua kunnes simpukat avautuvat.
  • Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
  • Lisää tomaatit ja anna niiden kuumentua läpikotaisin.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä pasta 4 l:ssa vettä, johon on lisätty 4 tl suolaa.
  • Sekoita pasta, simpukat ja tomaatti.
  • Koristele annokset persiljasilpulla. Huuhtele ja linkoa salaatit ja asettele ne kulhoon puolikkaiden tomaattien kanssa.
  • Sekoita kastikeainekset ja pirskottele salaatille n. 1 rkl kastiketta/annos.