Simpukoita italialaisittain: Spaghetti vongole ja salaattia

Eteläitalialainen pastaklassikko vie ajatukset Calabrian aurinkoon ja Joonianmeren sineen.

torstai 6. syyskuuta 2012 teksti KUNTO PLUS

(4 annosta)
400 g täysjyväspagettia
1 kg tuoreita sydänsimpukoita (tai sinisimpukoita)
4 valkosipulin kynttä
1 punainen chilipaprika
1 ruukullinen silopersiljaa silputtuna - n. 4 rkl pannuun ja 4 rkl koristeeksi
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa, mustapippuria
2 dl valkoviiniä (tai kasvislientä tai vettä)
1 prk säilyketomaatteja


Salaatti

iso kourallinen friseesalaattia
kourallinen salaattisikuria
200 g San Marzano- tai kirsikkatomaatteja


Kastike

1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
¼ dl punaviinietikkaa
merisuolaa, mustapippuria

  • Huuhtele ja harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi. Heitä pois simpukat, joiden kuori on rikki, sekä sellaiset, joiden kuori ei sulkeudu, kun kuorta kopauttaa. Pane simpukat odottamaan kylmään, kevyesti suolattuun veteen.
  • Kuori valkosipuli ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi. Silppua chili.
  • Huuhtele ja linkoa persilja, silppua se ja jaa silppu kahteen osaan. Kuullota valkosipuli 1 rkl:ssa öljyä suuressa kasarissa. Lisää chili ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada simpukoista vesi. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä napauttaa.
  • Kaada simpukat ja valkoviini valkosipulin joukkoon. Anna nesteen kiehua kunnes simpukat avautuvat.
  • Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
  • Lisää tomaatit ja anna niiden kuumentua läpikotaisin.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä pasta 4 l:ssa vettä, johon on lisätty 4 tl suolaa.
  • Sekoita pasta, simpukat ja tomaatti.
  • Koristele annokset persiljasilpulla. Huuhtele ja linkoa salaatit ja asettele ne kulhoon puolikkaiden tomaattien kanssa.
  • Sekoita kastikeainekset ja pirskottele salaatille n. 1 rkl kastiketta/annos.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee