Välimeren leipä

Välipalaleipä

torstai 3. syyskuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Välimeren leipä

20 palaa

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 10 tuntia - Hiiva-aika: 9 tuntia

AINEKSET

25 g hiivaa

3 dl vettä

3 dl rasvatonta maitoa tai piimää

1 rkl suolaa

3 dl täysjyväspelttijauhoja

3 dl rouhittuja siemeniä

50 g fetajuustoa

50 g mustia kivettömiä oliiveja

75 g aurinkokuivattuja tomaatteja

5 rosmariinin- ja basilikanoksaa

4 dl durumvehnäjauhoja

noin 2 ¼ dl vehnäjauhoja

Leivontaohje

Liuota hiiva veden ja maidon tai piimän joukkoon. Lisää suola, spelttijauhot ja rouhitut siemenet. Anna seistä jääkaapissa yön yli.

Paloittele fetajuusto, oliivit sekä aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna yrtit. Lisää ne taikinaan.

Lisää durumvehnäjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että saat sopivan pehmeän taikinan.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun (noin 30 x 40 cm). Pistele leipä haarukalla ja anna kohota noin tunnin ajan. Paista leipää 180-asteisessa uunissa 45 min.

Välipalan ohje
Leikkaa leipä paloiksi ja nauti yksi pala kahden kinkkuviipaleen (20 g) tai muun vähärasvaisen leikkeleen kanssa.

Vinkki:
Leipä sopii pakastettavaksi.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 197 kcal

Proteiinia: 10 g

Rasvaa: 4 g

Kuitua: 3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee