Välimeren leipä

10 tuntia
197 kcal

Välipalaleipä

Välimeren leipä

Välimeren leipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 2½ g hiivaa
  • ⅓ dl vettä
  • ⅓ dl rasvatonta maitoa tai piimää
  • ¼ rkl suolaa
  • ⅓ dl täysjyväspelttijauhoja
  • ⅓ dl rouhittuja siemeniä
  • 5 g fetajuustoa
  • 5 g mustia kivettömiä oliiveja
  • 7½ g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • ½ rosmariinin- ja basilikanoksaa
  • ½ dl durumvehnäjauhoja
  • dl vehnäjauhoja

Leivontaohje

Liuota hiiva veden ja maidon tai piimän joukkoon. Lisää suola, spelttijauhot ja rouhitut siemenet. Anna seistä jääkaapissa yön yli.

Paloittele fetajuusto, oliivit sekä aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna yrtit. Lisää ne taikinaan.

Lisää durumvehnäjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että saat sopivan pehmeän taikinan.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun (noin 30 x 40 cm). Pistele leipä haarukalla ja anna kohota noin tunnin ajan. Paista leipää 180-asteisessa uunissa 45 min.

Välipalan ohje

Leikkaa leipä paloiksi ja nauti yksi pala kahden kinkkuviipaleen (20 g) tai muun vähärasvaisen leikkeleen kanssa.

VINKKI:
Leipä sopii pakastettavaksi.