Broilerisaltimbocca, lohkoperunoita ja uunitomaattia

50 minuuttia

Broileri italialaisessa viitassa.

Broilerisaltimbocca

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintafileetä
  • 1 mozzarellajuustopalloa
  • 2 Viipale ilmakuivattua kinkkua
  • 6 salvianlehteä
  • 6 puista hammastikkua
  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 400 g pieniä perunoita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
  • 300 g (san marzano- tai luumutomaatteja) tomaatteja
  • 6 salvianlehteä
  • 1 rosmariininvartta

Valmistus

  • Nuiji fileet ohuiksi muovikelmun alla. Leikkaa juustopallot viipaleiksi, ja jaa viipaleet fileille. Levitä fileille vielä kinkkuviipaleet ja kiinnitä joka annokseen 3 salvianlehteä hammastikuilla.
  • Pese ja kuivaa perunat, leikkaa ne lohkoiksi ja kääntele niitä 1 rkl:ssa öljyä, johon on lisätty kevyesti murskattu valkosipuli, 6 salvianlehteä ja yhden rosmariininvarren lehdet sekä suolaa ja pippuria.
  • Leikkaa tomaatit pituussuunnassa puoliksi. Silppua 6 salvianlehteä ja yhden rosmariininvarren lehdet hienoksi. Sekoita silppu 1 rkl:aan öljyä.
  • Levitä perunat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Pane tomaatit vuokaan ja vuoka uuniin viimeisten 10 minuutin ajaksi.
  • Ota tomaatit uunista 2 minuuttia ennen paistoajan loppua, pirskottele niille mausteöljy ja paista valmiiksi.
  • Paista broilerleikettä "pohjapuolelta" 10 minuuttia. Siirrä fileet uunivuokaan ja kypsennä ne 200-asteisessa uunissa (noin 8 minuuttia).