Broilerisaltimbocca, lohkoperunoita ja uunitomaattia

Broileri italialaisessa viitassa.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Broilerisaltimbocca

(4 annosta)
4 broilerin rintafileetä
2 mozzarellajuustopalloa
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
12 salvianlehteä
12 puista hammastikkua
4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
800 g pieniä perunoita
4 valkosipulin kynttä
merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
600 g (san marzano- tai luumutomaatteja) tomaatteja
12 salvianlehteä
2 rosmariininvartta

  • Nuiji fileet ohuiksi muovikelmun alla. Leikkaa juustopallot viipaleiksi, ja jaa viipaleet fileille. Levitä fileille vielä kinkkuviipaleet ja kiinnitä joka annokseen 3 salvianlehteä hammastikuilla.
  • Pese ja kuivaa perunat, leikkaa ne lohkoiksi ja kääntele niitä 1 rkl:ssa öljyä, johon on lisätty kevyesti murskattu valkosipuli, 6 salvianlehteä ja yhden rosmariininvarren lehdet sekä suolaa ja pippuria.
  • Leikkaa tomaatit pituussuunnassa puoliksi. Silppua 6 salvianlehteä ja yhden rosmariininvarren lehdet hienoksi. Sekoita silppu 1 rkl:aan öljyä.
  • Levitä perunat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Pane tomaatit vuokaan ja vuoka uuniin viimeisten 10 minuutin ajaksi.
  • Ota tomaatit uunista 2 minuuttia ennen paistoajan loppua, pirskottele niille mausteöljy ja paista valmiiksi.
  • Paista broilerleikettä "pohjapuolelta" 10 minuuttia. Siirrä fileet uunivuokaan ja kypsennä ne 200-asteisessa uunissa (noin 8 minuuttia).









Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee