Broileri-punajuuri-kvinoasalaatti

30 minuuttia
267 kcal

Ruokaisa salaatti syntyy helposti puolessa tunnissa.

Broileri-punajuuri-kvinoasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

2 annosta

  • 150 g broilerinrintaa paloiteltuna
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl voita
  • Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • ½ tl chilihiutaleita murskattuna
  • 1 sitruuna
  • 200 g vihreitä papuja
  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 100 g keitettyjä tai uunissa kypsennettyjä punajuuria
  • 100 g erilaisia pieniä salaatinlehtiä
  • 40 g keitettyä kvinoaa (raakapaino 20 g)
  • 2 tl dijon-vinegrettiä - ohje sivun lopussa (ranskalaista salaatinkatiketta)
  • 4 rkl maustamatonta skyriä tai rahkaa

Ohje

  • Kuori ja raasta uuden sadon punajuuret. (Tai kuori ja kuutioi keitetyt punajuuret.)

  • Paista broilerinpala voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Nosta broilerinpalat talouspaperin päälle jäähtymään.

  • Valele broilerinpalat reilusti sitruunamehulla juuri ennen kuin kokoat salaatin.

  • Poista pavuista kannat ja ruodit ja keitä niitä 3 minuuttia miedosti suolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty tilkka rypsiöljyä. Valuta pavut ja pane ne jääkylmään veteen, niin väri säilyy kauniina. Valuta siivilässä.

  • Huuhdo salaatinlehdet ja linkoa ne kuiviksi.

  • Sekoita dijon-vinegretti (ohje sivun lopussa) ja skyr tai maitorahka suuressa kulhossa keskenään.

  • Sekoita broileri, pavut, punajuuret, salaatti ja kvinoa kastikkeen joukkoon.

LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa

Dijon-vinegretti

  • 0,5 dl valkoviinietikkaa, 1 rkl dijoninsinappia, 2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä, Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria.

  • Vispaa etikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.


Newsletter background