Broileri-punajuuri-kvinoasalaatti
Ruokaisa salaatti syntyy helposti puolessa tunnissa.
Ruokaisa salaatti syntyy helposti puolessa tunnissa.
Kuori ja raasta uuden sadon punajuuret. (Tai kuori ja kuutioi keitetyt punajuuret.)
Paista broilerinpala voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Nosta broilerinpalat talouspaperin päälle jäähtymään.
Valele broilerinpalat reilusti sitruunamehulla juuri ennen kuin kokoat salaatin.
Poista pavuista kannat ja ruodit ja keitä niitä 3 minuuttia miedosti suolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty tilkka rypsiöljyä. Valuta pavut ja pane ne jääkylmään veteen, niin väri säilyy kauniina. Valuta siivilässä.
Huuhdo salaatinlehdet ja linkoa ne kuiviksi.
Sekoita dijon-vinegretti (ohje sivun lopussa) ja skyr tai maitorahka suuressa kulhossa keskenään.
Sekoita broileri, pavut, punajuuret, salaatti ja kvinoa kastikkeen joukkoon.
LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa
0,5 dl valkoviinietikkaa, 1 rkl dijoninsinappia, 2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä, Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria.
Vispaa etikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.