Basilikalla ryyditetty tomaatti-sienipaistos
Päivällinen
Päivällinen
Silppua sipuli ja puhdista sienet. Lohko herkkusienet neljään osaan.
Ruskista sipuli 1 tl:ssa öljyä. Kun sipulisilppu on pehmennyt, lisää sienet ja anna niiden hautua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Levitä sieni-sipuliseos piirasvuokaan. Vatkaa munat kevyesti, lisää juustoraaste ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada juusto-muna-maito sipuli-sieniseoksen päälle.
Pese tomaatit ja leikkaa ne kahtia. Lisää puolikkaat vuokaan.
Paista 180 - 190-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Jos paistos on paistoajan lopulla vielä vaaleaa, lisää lämpöä viimeisten 5 minuutin ajaksi.
Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen paloittelua. Tarjoa basilikasilpulla koristeltuna.
Monipuolinen paistos
Tomaattipaistos sopii pääruuaksi 4 hengelle. Brunssipöydässä annos riittää 8 hengelle. Paistoksen voi myös valmistaa edellisenä päivänä ja tarjota kylmänä