Basilikalla ryyditetty tomaatti-sienipaistos

Päivällinen

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 suuri salottisipuli
250 g herkkusieniä
1 tl rypsiöljyä
4 munaa
200 g kevytjuustoa
1½ dl rasvatonta maitoa
merisuolaa
mustapippuria
500 g tomaatteja - mielellään eri värisiä
tuoretta basilikaa


Valmistus

Silppua sipuli ja puhdista sienet. Lohko herkkusienet neljään osaan.

Ruskista sipuli 1 tl:ssa öljyä. Kun sipulisilppu on pehmennyt, lisää sienet ja anna niiden hautua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Levitä sieni-sipuliseos piirasvuokaan. Vatkaa munat kevyesti, lisää juustoraaste ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada juusto-muna-maito sipuli-sieniseoksen päälle.

Pese tomaatit ja leikkaa ne kahtia. Lisää puolikkaat vuokaan.

Paista 180 - 190-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Jos paistos on paistoajan lopulla vielä vaaleaa, lisää lämpöä viimeisten 5 minuutin ajaksi.

Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen paloittelua. Tarjoa basilikasilpulla koristeltuna.

Monipuolinen paistos

Tomaattipaistos sopii pääruuaksi 4 hengelle. Brunssipöydässä annos riittää 8 hengelle. Paistoksen voi myös valmistaa edellisenä päivänä ja tarjota kylmänä.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee