Basilikalla ryyditetty tomaatti-sienipaistos

Päivällinen

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Basilikalla ryyditetty tomaatti-sienipaistos

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 1 tunti

Aika yhteensä: 75 minuuttia

AINEKSET

1 suuri salottisipuli

250 g herkkusieniä

1 tl rypsiöljyä

4 munaa

200 g kevytjuustoa

1½ dl rasvatonta maitoa

merisuolaa

mustapippuria

500 g tomaatteja - mielellään eri värisiä

tuoretta basilikaa

Valmistus

Silppua sipuli ja puhdista sienet. Lohko herkkusienet neljään osaan.

Ruskista sipuli 1 tl:ssa öljyä. Kun sipulisilppu on pehmennyt, lisää sienet ja anna niiden hautua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Levitä sieni-sipuliseos piirasvuokaan. Vatkaa munat kevyesti, lisää juustoraaste ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada juusto-muna-maito sipuli-sieniseoksen päälle.

Pese tomaatit ja leikkaa ne kahtia. Lisää puolikkaat vuokaan.

Paista 180 - 190-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Jos paistos on paistoajan lopulla vielä vaaleaa, lisää lämpöä viimeisten 5 minuutin ajaksi.

Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen paloittelua. Tarjoa basilikasilpulla koristeltuna.

Monipuolinen paistos

Tomaattipaistos sopii pääruuaksi 4 hengelle. Brunssipöydässä annos riittää 8 hengelle. Paistoksen voi myös valmistaa edellisenä päivänä ja tarjota kylmänä

ravintosisältö/annos

Energiaa: 250 kcal

Proteiinia: 29,6 g

Rasvaa: 10,8 g

Hiilihydraattia: 10,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee