Basilikalla ryyditetty tomaatti-sienipaistos

Päivällinen

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 suuri salottisipuli
250 g herkkusieniä
1 tl rypsiöljyä
4 munaa
200 g kevytjuustoa
1½ dl rasvatonta maitoa
merisuolaa
mustapippuria
500 g tomaatteja - mielellään eri värisiä
tuoretta basilikaa


Valmistus

Silppua sipuli ja puhdista sienet. Lohko herkkusienet neljään osaan.

Ruskista sipuli 1 tl:ssa öljyä. Kun sipulisilppu on pehmennyt, lisää sienet ja anna niiden hautua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Levitä sieni-sipuliseos piirasvuokaan. Vatkaa munat kevyesti, lisää juustoraaste ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada juusto-muna-maito sipuli-sieniseoksen päälle.

Pese tomaatit ja leikkaa ne kahtia. Lisää puolikkaat vuokaan.

Paista 180 - 190-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Jos paistos on paistoajan lopulla vielä vaaleaa, lisää lämpöä viimeisten 5 minuutin ajaksi.

Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen paloittelua. Tarjoa basilikasilpulla koristeltuna.

Monipuolinen paistos

Tomaattipaistos sopii pääruuaksi 4 hengelle. Brunssipöydässä annos riittää 8 hengelle. Paistoksen voi myös valmistaa edellisenä päivänä ja tarjota kylmänä.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä haluaisit mieluiten lomailla?


KUNTO PLUS suosittelee