Basilikalla ryyditetty tomaatti-sienipaistos

75 minuuttia
250 kcal

Päivällinen

Basilikalla ryyditetty tomaatti-sienipaistos

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ suuri salottisipuli
  • 125 g herkkusieniä
  • ½ tl rypsiöljyä
  • 2 munaa
  • 100 g kevytjuustoa
  • ¾ dl rasvatonta maitoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 250 g tomaatteja - mielellään eri värisiä
  • tuoretta basilikaa

Valmistus

Silppua sipuli ja puhdista sienet. Lohko herkkusienet neljään osaan.

Ruskista sipuli 1 tl:ssa öljyä. Kun sipulisilppu on pehmennyt, lisää sienet ja anna niiden hautua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Levitä sieni-sipuliseos piirasvuokaan. Vatkaa munat kevyesti, lisää juustoraaste ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada juusto-muna-maito sipuli-sieniseoksen päälle.

Pese tomaatit ja leikkaa ne kahtia. Lisää puolikkaat vuokaan.

Paista 180 - 190-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Jos paistos on paistoajan lopulla vielä vaaleaa, lisää lämpöä viimeisten 5 minuutin ajaksi.

Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen paloittelua. Tarjoa basilikasilpulla koristeltuna.

Monipuolinen paistos

Tomaattipaistos sopii pääruuaksi 4 hengelle. Brunssipöydässä annos riittää 8 hengelle. Paistoksen voi myös valmistaa edellisenä päivänä ja tarjota kylmänä