Mausteinen tomaattimarmeladi vihreistä tomaateista

45 minuuttia
15 kcal

Lisukkeita

Mausteinen tomaattimarmeladi vihreistä tomaateista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kg vihreitä tomaatteja
  • 500 g vaaleaa ruokosokeria
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • 1 vaniljatankoa
  • hyytelöimisainetta, esim. Melatinia tölkkien desinfiointiin säilöntäainetta, esim. Atamonia

Valmistus

  • Pese tomaatit ja lohko ne neljään osaan.
  • Pane tomaatit kattilaan ja lisää joukkoon sokeri, suola, etikka ja kanelitangot sekä vaniljatangot, jotka on katkaistu ja viilletty auki molemmin puolin.
  • Anna kiehua puolisen tuntia välillä sekoittaen.
  • Poista maustetangot ja soseuta marmeladi tasaiseksi soseeksi kuitenkin niin, että siemenet pysyvät ehjinä.
  • Lisää hyytelöimisaine pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele marmeladi säilöntäaineella (esim. Atamonilla) desinfioituihin lasipurkkeihin kaneli-ja vaniljatankojen kera.