Mausteinen tomaattimarmeladi vihreistä tomaateista

Lisukkeita

torstai 16. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 kg vihreitä tomaatteja
500 g vaaleaa ruokosokeria
1 tl merisuolaa
1 dl omenaviinietikkaa
2 kanelitankoa
1-2 vaniljatankoa
hyytelöimisainetta, esim. Melatinia

tölkkien desinfiointiin säilöntäainetta, esim. Atamonia


Valmistus

Pese tomaatit ja lohko ne neljään osaan.

Pane tomaatit kattilaan ja lisää joukkoon sokeri, suola, etikka ja kanelitangot sekä vaniljatangot, jotka on katkaistu ja viilletty auki molemmin puolin.

Anna kiehua puolisen tuntia välillä sekoittaen.

Poista maustetangot ja soseuta marmeladi tasaiseksi soseeksi kuitenkin niin, että siemenet pysyvät ehjinä.

Lisää hyytelöimisaine pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele marmeladi säilöntäaineella (esim. Atamonilla) desinfioituihin lasipurkkeihin kaneli-ja vaniljatankojen kera.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee