Lohi-kampasimpukkavartaat, tomaattisalaattia ja pastaa

25 minuuttia
598 kcal

Valloittavat vartaat värikkään salaatin kera.

Lohi-kampasimpukkavartaat, tomaattisalaattia ja pastaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

Valmistusaineet

  • 4 kampasimpukkaa
  • 200 g lohta isoina kuutioina
  • 2 limeä
  • ½ tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • merisuolaa, mustapippuria
  • 150 g täysjyväpastaa
  • ½ tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 200 g pieniä tomaatteja, mielellään eri värisiä
  • ½ banaanisalottisipuli
  • ½ ruukku basilikaa

Kastike

  • 1 dl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
  • ¼ dl valkoviinietikkaa
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria

Valmistus

  • Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja mausta rypsiöljyllä.

  • Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja sipuli renkaiksi. Irrota basilikanlehdet. Sekoita salaatiksi.

  • Kaada kastikeainekset pulloon tai kannelliseen tiiviiseen kulhoon ja sekoita kastikeainekset ravistamalla.
  • Mausta lohi oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

  • Grillaa lohta 1–2 min ja simpukoita 1 min kummaltakin puolelta, ja pane ne vartaisiin.

  • Kokoa annokset. Lisää kastike.