Terveellisiä reseptejä Päivällinen Lohi-kampa... Lohi-kampasimpukkavartaat, tomaattisalaattia ja pastaa 25 minuuttia 598 kcal Valloittavat vartaat värikkään salaatin kera. Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 11. heinäkuuta 2016 Lohi-kampasimpukkavartaat, tomaattisalaattia ja pastaa Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 hengelle Valmistusaineet 4 kampasimpukkaa 200 g lohta isoina kuutioina 2 limeä ½ tl kylmäpuristettua oliiviöljyä merisuolaa, mustapippuria 150 g täysjyväpastaa ½ tl kylmäpuristettua rypsiöljyä 200 g pieniä tomaatteja, mielellään eri värisiä ½ banaanisalottisipuli ½ ruukku basilikaa Kastike 1 dl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä ¼ dl valkoviinietikkaa ½ rkl dijoninsinappia merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria Valmistus Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja mausta rypsiöljyllä. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja sipuli renkaiksi. Irrota basilikanlehdet. Sekoita salaatiksi. Kaada kastikeainekset pulloon tai kannelliseen tiiviiseen kulhoon ja sekoita kastikeainekset ravistamalla. Mausta lohi oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Grillaa lohta 1–2 min ja simpukoita 1 min kummaltakin puolelta, ja pane ne vartaisiin. Kokoa annokset. Lisää kastike. Kala