Pihvisalaatti

30 minuuttia
516 kcal

Pihvisalaatti ja uunitomaatteja

OPSKRIFT4-IQNX0Z7FJ 250 kcal:n herkuttelulounas.

Pihvisalaattia ja uunitomaatteja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 600 g tomaatteja
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 1 pieni nippu tuoretta timjamia
  • 600 g naudanfileetä tai ulkopaistia
  • 8 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 20 g voita
  • 4 tl valko- tai omenaviinietikkaa
  • 4 tl hyvin hienoksi silputtua salottisipulia
  • 200 g roomansalaattia

Valmistus

Halkaise tomaatit ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele niille hieman suolaa ja pippuria.

Levitä timjaminoksia tomaattien päälle ja kypsennä tomaatteja 180 asteessa 15 minuuttia.

Taputtele liha kuivaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja voi kuumalle pannulle. Paista lihaa molemmilta puolilta enintään 4 minuuttia. Mitä punaisemmaksi jätät lihan, sitä mureampaa se on.

Kääri liha folioon muutamaksi minuutiksi vetäytymään.

Sekoita kastikkeeksi 1 tl oliiviöljyä, etikka, hienonnettu salottisipuli ja ripaus suolaa ja pippuria.

Revi salaatti. Leikkaa liha todella ohuiksi viipaleiksi ja kokoa salaatti tomaateista, lihasta ja mausta kastikkeella.