Tomaattinen katkarapu-simpukkapata

30 minuuttia
504 kcal

Päivällinen

Tomaattinen katkarapu-simpukkapata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulinkynsi
  • ½ punaista chiliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ripaus sahramia
  • 2 luomuappelsiinin kuori
  • 2 laakerinlehti
  • 2 timjaminoksa
  • 1 rasia säilöttyjä tomaatteja
  • 1 dl valkoviiniä
  • ½ tl suolaa
  • 150 g sinisimpukoita
  • 100 g katkarapuja
  • 100 g kampasimpukoita

Lisäksi:

  • 4 Viipale täysjyväleipää

Valmistus

Kuumenna öljy padassa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää hienonnettu valkosipuli, hienonnettu chili, paprikajauhe, sahrami, appelsiininkuorisuikaleet, laakerinlehti, timjami sekä tomaatit ja hauduta aineita miedolla lämmöllä 5 min.

Lisää valkoviini ja tarvittaessa vähän vettä. Mausta ruoka suolalla ja jatka hauduttamista kannen alla 15 min. Jos käytät kuorellisia simpukoita, höyrytä ne ja poista kuoret. Voit myös käyttää pakastettuja, kuorittuja sinisimpukoita. Lisää sinisimpukat, katkaravut ja kampasimpukat pataan ja kuumenna hyvin. Mausta ruoka maun mukaan. Nauti höyryävän kuumana täysjyväleivän kanssa.