Tomaattinen katkarapu-simpukkapata

Päivällinen

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 annos

1 tl oliiviöljyä
½ sipulia
1 valkosipulinkynsi
¼ punaista chiliä
½ tl paprikajauhetta
ripaus sahramia
1 luomuappelsiinin kuori
1 laakerinlehti
1 timjaminoksa
½ tlk säilöttyjä tomaatteja
½ dl valkoviiniä
¼ tl suolaa
75 g sinisimpukoita
50 g katkarapuja
50 g kampasimpukoita


Lisäksi:

2 viipaletta täysjyväleipää


Valmistus

Kuumenna öljy padassa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää hienonnettu valkosipuli, hienonnettu chili, paprikajauhe, sahrami, appelsiininkuorisuikaleet, laakerinlehti, timjami sekä tomaatit ja hauduta aineita miedolla lämmöllä 5 min.

Lisää valkoviini ja tarvittaessa vähän vettä. Mausta ruoka suolalla ja jatka hauduttamista kannen alla 15 min. Jos käytät kuorellisia simpukoita, höyrytä ne ja poista kuoret. Voit myös käyttää pakastettuja, kuorittuja sinisimpukoita. Lisää sinisimpukat, katkaravut ja kampasimpukat pataan ja kuumenna hyvin. Mausta ruoka maun mukaan. Nauti höyryävän kuumana täysjyväleivän kanssa.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Jätä leipä syömättä, jos haluat välttää ylimääräisiä kaloreita. Kulutat varsin vähän hiilihydraatteja päivän mittaan, ellet juurikaan harrasta liikuntaa, jolloin leipä on hyvä jättää väliin.


  • Jos treenaat rankasti

    Tarvitset runsaasti polttoainetta lihaksille, jos treenaat paljon. Helpoin ratkaisu on syödä yksi ylimääräinen leipäviipale.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee